Populizmus szósszal leöntve

2017. augusztus 15. 07:22

A felvetés is fából vaskarika, a spanyol viasz és a meleg víz újbóli feltalálása, hiszen azok az országok, amelyek beléptek az unióba, vállalták azt is, hogy csatlakoznak az eurózónához.

2017. augusztus 15. 07:22
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Önmagában is abszurd, hogy egy olyan párt vezető politikusa veti fel az euró bevezetésének gondolatát, amely párt a maastrichti kritériumok (három százalék alatti infláció és költségvetési hiány, hatvan százalék alatti államadósság) tekintetében messzebb vitte az országot a közös Európától, mint ahonnan eleink felkerekedtek, és elindultak a Vereckei-hágón keresztül a Kárpát-medencébe.

Az ötletet aláírásgyűjtés formájában a politikai piacra hajító Ujhelyi elfelejtette megemlíteni: Magyarország kilenc évig állt túlzottdeficit-eljárás alatt, s ez a sanyarú állapot egy általuk populistának tartott kormány időszakában, csupán 2013-ban szűnt meg. Egyébként pedig maga a felvetés is fából vaskarika, a spanyol viasz és a meleg víz újbóli feltalálása, hiszen azok az országok, amelyek beléptek az unióba, vállalták azt is, hogy csatlakoznak az eurózónához. Ha már itt tartunk, Varga Mihály, a mostani kormány gazdasági minisztere lassan egy éve éppen lapunknak adott nyilatkozatában vetette fel a 2020-as időpontot reménybeli csatlakozásunk lehetséges dátumaként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!