Brüsszel nevelni próbál, de kizárólag Orbánékat segíti

2017. június 13. 20:37

A kvótázás nem életképes megoldás, kizárólag azért erőltetni a Bizottság, hogy úgy tűnjön, csinál valamit a migráció ügyében.

2017. június 13. 20:37
Zsuppán András
Válasz.hu

„És amit erről gondolunk...

azt megírtuk már tegnap, amikor Borbás Barna kollégám a kötelezettségszegési eljárás lehetséges megindítását úgy kommentálta, hogy Brüsszel összefog Luxemburggal a Fidesz 2018-as győzelméért, hiszen a két európai intézmény (a bizottság és a bíróság) tálcán kínálja a kormánynak azt a szabadságharcot, ami átélhetővé teszi a szuverenitásháborút az unió vezetésével, és pont egy olyan ügyben ad lehetőséget a kormánynak a kurucos ellenállásra, amelyben a társadalom döntő többsége a kormány érveivel azonosul.

Amit annyival egészíthetnénk ki, hogy az egész kérdés tisztán szimbolikus politizálás – mindkét oldal számára. Mert Magyarországgal semmi nem történne, ha akár mind az 1294 migránst kénytelen lenne átvenni, amit előírtak számunkra. Ezeknek az embereknek a döntő többsége néhány héttel az érkezése után lelépne Budapestről, és visszamenne Nyugat-Európába. És az unió vezető tagállamai, a szolidaritást követelő olaszok és görögök számára sem oszt vagy szoroz, hogy Közép-Európának nyakába tudnak-e sózni tízezer bevándorlót, amikor néhány hónap alatt többen kötnek ki a szicíliai partokon.

A kvótázás nem életképes megoldás, kizárólag azért erőltetni a Bizottság, hogy úgy tűnjön, csinál valamit a migráció ügyében, miközben semmilyen stratégiája nincs azon kívül, hogy a nehezét a törökök valahogy megoldják. Közép-Európára pedig azért erőltetnék rá, hogy móresre tanítsák a renitenskedő kormányokat, meg meglehetősen ellenszenves népnevelési célból – de kizárólag Orbánék újraválasztási esélyeit növelik vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. június 14. 17:48
Brüsszel nevelni próbál, de kizárólag Orbánékat segíti" Hát Válasz elvtárs elég szomorú, hogy nem a hazaárulókat, a látványlibsiket, beleértve a Jobbikot is segíti..Most már Voncsány elvtárs annyiszor benyalt, hogy megérdemelne egy kis segítséget.
Héja
2017. június 14. 16:17
A dolog egyszerű. Coki az EU-nak. Nem arra szerződtünk, hogy a migránsokat Magyarországra vagonírozzák. Se ezret, se ötöt. Semennyit. Aki migránsokra kíváncsi, utazzon Németországba. Oszt' ne csodálkozzon, ha mondjuk tilosba parkolásért degeszre büntetik.
fogas paduc
2017. június 14. 10:52
A quótát már 2015-ben teljesítettük, mert eladdigra 1000 keresztény menekült családot fogadtunk be Irakból, Szíriából. http://www.borsonline.hu/aktualis/titokban-1000-menekultet-fogadott-be-magyarorszag/102876
útonjáró
2017. június 14. 10:19
"Mert Magyarországgal semmi nem történne, ha akár mind az 1294 migránst kénytelen lenne átvenni, amit előírtak számunkra" ezért nem adok erre like-ot... mert hogy ez elvi kérdés... egyszer sem szabad magunkat alávetni törvénytelen eljárásnak! adnál ilyen tanácsot a gyerekednek, hogy "semmi sem történne veled, ha egyszer odaadnád annak a gyereknek a tízóraidat a nagyszünetben, ha már egyszer olyan erőszakosan kéri...?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!