Orbán bejelentése paradigmaváltást feltételez

2017. június 05. 17:23

Grandiózus célt tűzött ki maga elé, de a családpolitikának az alsó középosztályt is meg kell szólítania.

2017. június 05. 17:23
Élő Anita
Válasz

„Orbán Viktor grandiózus célt tűzött ki maga elé, a jelenlegi 1,49-ről 2,1-re emelni az úgynevezett teljes termékenységi arányszámot. Ezt azonban nem lehet elérni az eddigi családpolitikával, mivel ez azt jelentené, hogy minden nő legalább két vagy három gyermeknek ad életet.

A kormányfő bejelentése paradigmaváltást feltételez. A Fidesz 2002 óta »elitista« családpolitikát folytat, csak azokban a családokban szeretné a születésszámot növelni, amelyek munkajövedelemmel rendelkeznek (az adókedvezményen keresztül) és ezen belül is kiemelten kedvez a jól kereső nőknek (a gyed felső határának folyamatos növelésével). Orbán Viktor mostani bejelentése a születésszám évi 30 ezerrel való növeléséről nem teljesülhet csak a jól kereső, magasan képzett szülők támogatásával, ehhez az alsó középosztályt, vagyis a szakmunkás és érettségizett házaspárokat (és élettársi kapcsolatban élőket) is meg kell szólítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. június 06. 07:00
Amugy ha szereny javaslattal szabad elnem: terjesszek ki a csokot a kulfoldon dolgozo magyarokra. Joparan hazajonnenek erte csak egyelore nincs nekik hova.
Csigorin
2017. június 06. 06:54
Miafasz? A "munkajovedelemmel rendelkezo" neked mar "elit"??! A "szakmunkas es erettsegizett" talan nem rendelkezik munkajovedelemmel ?
Mich
2017. június 05. 21:43
G.Lali G.Válasza a cigányok szaporodását hiányolja...
kiss.istvan770
2017. június 05. 18:22
A szakmunkás és érettségizett házaspárokat is segítik az adókedvezmények, támogatási formák. Az élettársi kapcsolatban élőkre viszont valóban ki kellene terjeszteni, de a bejelentett élettársi kapcsolat hátrányos következményeit is el kellene hozzá törölni. A gyereke(ike)t egyedül nevelők esetében pedig felezni kellene az "elvárt" gyerekszámot. Nehezebb új kapcsolatot létesíteniük, többnyire rosszabbak az anyagi körülményeik, az ő gyerekeikre is szükség van. A munka helyett is szaporodók esetében csak a gyerekeket kell megmenteni a "családtól".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!