Az NVB beismerte, hogy az atomerőművel elveszik a nemzeti függetlenség

2017. március 22. 16:22

Az NVB azt mondta: no kedves magyar lakosság, az atomerőmű az urak dolga, neked meg úgy hívják a nevedet, hogy kuss.

2017. március 22. 16:22
Nuszbaum Tibor
Reflektor

„Mint a huzat, úgy söpörte le a Nemzeti Választási Bizottság (értsd: Nemzeti = fideszes) az LMP népszavazási kezdeményezéseit, melyek a paksi atomberuházásra vonatkoztak. Az ökopárt azt szerette volna elérni, hogy a magyar nép dönthessen arról, szeretné-e, hogy Vladimir Putyin építsen új atomerőművet Magyarországon. Röviden összefoglalva az eseményeket, nem történt más, minthogy az NVB azt mondta: no kedves magyar lakosság, az atomerőmű az urak dolga, neked meg úgy hívják a nevedet, hogy kuss. Tegyük hozzá, hogy az új blokkokra szánt 4000 milliárd forintot majd azért a magyar embereknek kellene összedobni.

A Választási Bizottság válogatott érvekkel utasította mind az öt beadott kezdeményezést. Szerintük Paksról azért sem szabad megkérdezni a népet, mert ez nemzetközi szerződésekbe ütközne. » Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt, amely 2035. január 1-jétől előírja az atomerőművi áramtermelő kapacitások teljes egészének megújuló energiaforrásokkal történő kiváltását?« - hangzik az egyik LMP-s kérdés az öt közül. A NVB szerint tehát ez a kérdés is nemzetközi szerződéseket sért. Ennek az üzenete nem csak számunkra, kortársakra nézvést megalázó, hanem az utódaink kezét is megköti, ha hiszünk az NVB állásfoglalásának.

Tehát ha 30 év múlva a gyerekeink, unokáink úgy döntenének, hogy hagyjuk a fenébe ezt az ótvar atomenergiát, a szél, nap és egyéb megújuló energiaforrások sokkal környezetbarátabbak és mondjuk olcsóbbak, akkor az orosz állam mondhatja azt, hogy na álljunk meg csak egy pillanatra: ez nemzetközi szerződésszegés! A Nemzeti Választási Bizottság nemzetköziszerződéstsért érve tehát közvetve beismeri, hogy a paksi atomberuházás súlyosan veszélyezteti a nemzeti függetlenséget. Azt gondolom, hazaárulás elvenni utódaink szabad döntéseinek a jogát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 23. 19:07
Kene egy agyhalott bekemenet, hogy lassuk a birkakat, akik ehhez tapsikolnak.
Vén Csataló
2017. március 23. 10:45
Az oroszok már nem tudják elvenni a nemzeti függetlenségünket, mert azt már elvették a svédek a Gripenekkel. Ugyebár.
héttörpe
2017. március 23. 10:24
Már bocs, ha "válogatott érvekkel" utasította el a kérdéseket, az azt jelenti számomra, hogy minden kérdés több ponton vérzett. Legegyszerűbb a következő 20 évre kiterjedő kérdések elutasítása volt.
kohazi
2017. március 23. 08:23
A cikk író egy barom,ha tudná mennyi áram kell egy 100 kW vill.motor elindításához nem írna ekkora ekkora baromságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!