Emelik a tétet, de mire?

2017. február 09. 07:34

Az idei évtől remélt növekedésikilátásokat egyértelműen arra építi a kormány, hogy beindul az uniós pénzeső.

2017. február 09. 07:34
Hajdú Péter
Magyar Nemzet

„Az elmúlt évi szerény, két százalék körüli növekedési tempó jól mutatja, hogy milyen nagy mértékben függ a magyar növekedés a közösségi támogatásoktól. 2016-ban ugyanis a 2007–2013 közötti uniós időszak pénzeit már nem lehetett felhasználni, a mostani ciklus kifizetései pedig még nem indultak be igazán. Az idei évtől remélt növekedésikilátásokat pedig egyértelműen arra építi a kormány, hogy beindul az uniós pénzeső.

Politikai szempontból érhető az optimizmus, hiszen ismét be lehet bizonyítani az »unortodox gazdaságpolitika« fölényét. De abból, hogy infrastrukturális beruházásokba ömlik az évente átlagosan a GDP öt százalékát kitevő közösségi támogatás, illetve a vazallusok állami pénzből megteremtett vállalkozásait hizlalja, sajnos nem lehet hosszú távon is versenyképes gazdaságot építeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. február 09. 10:18
A másik oldalnak pénzesővel sem menne.
Mich
2017. február 09. 09:54
A simicsicska ezzel teljesítette a napi normáját... most már mehet sörözni (Heinekent)...:))
zakar zoltán béla
2017. február 09. 09:25
Szolgáim, megjött a kokott kaka!"MN"
vendelin
2017. február 09. 08:53
"... infrastrukturális beruházásokba ömlik az évente átlagosan a GDP öt százalékát kitevő közösségi támogatás..." Most eltekintek attól, hogy Magyarország EU tag, így a Brüsszelből érkező pénz nem segély vagy könyöradomány. A lényeg az idézett részből az, hogy a pénz infrastrukturális beruházásokra érkezik. Célzottan, tehát nem lehet másra költeni. Nyilván nem véletlen van ez így. A mélyen tisztelt EU meg kívánja teremteni azokat az infrastrukturális feltételeket, amelyek megfelelőek az ő tőkéjük, cégeik, vállalkozásaik idetelepüléséhez. Hogy aztán az általuk megtermelt jövedelem kitalicskázódjék az országból. Mert ugye ha ezek a beruházások véletlen magyar kézbe kerülnek, akkor természetesen a "vazallusok állami pénzből megteremtett vállalkozásait hizlalják".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!