Tüzelik Trumpot

2017. január 12. 09:41

A világ halad azon az úton, amelyen haladnia adatott. Lehetséges persze, hogy újabb végzetes események felé, hiszen az USA még hivatalban lévő vezetése az utolsó pillanatban is amerikai fegyverek tömegét hordatja az orosz határok közvetlen közelébe.

2017. január 12. 09:41
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Amúgy a dolgok lassan elrendeződnek. A szavazatszámlálási hercehurcának vége lett, amikor Joe Biden, a hivatalban lévő Obama-adminisztráció alelnöke hivatalosan is bejelentette, hogy »It is over«, vagyishogy az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökévé Donald Trumpot választották. A multinacionális cégek is beállnak a sorba. Elsőként a Locheed Martin kapcsolt, s Trumpnak az F-35-ös repülőgépek magas árát bíráló Twitter-üzenetére a cég igazgató tanácsa egyfajta karácsonyi ajándékként jelentette be: csökkenteni fogják az árat. Az autógyártók közül előbb a Ford, majd a Toyota adta hírül: készek támogatni a leendő elnök gazdaságpolitikáját, s összeszerelő üzemet telepítenek az USA-ba.

Igaz, hogy a liberális New York-i, washingtoni és Los Angeles-i értelmiségi körök méltatlankodását két napja még felerősítette Meryl Streep, amikor kemény szavakkal illette Donald Trumpot, aki – a színésznő szerint – egy fogyatékkal élő embertársát figurázta ki. De ez azzal együtt is csak közjáték marad, hogy Trump azt állította: az illetőt újságírói köpönyegforgatása miatt vette célkeresztbe, majd valamivel később Streepet Hillary Clinton lakájának, és szerintem méltatlanul, Hollywood leginkább túlértékelt színésznőjének nevezte.

De ettől még a világ halad azon az úton, amelyen haladnia adatott. Lehetséges persze, hogy újabb végzetes események felé, hiszen az USA még hivatalban lévő vezetése az utolsó pillanatban is amerikai fegyverek tömegét hordatja az orosz határok közvetlen közelébe. Ahogyan ennek előtte is a Baltikumba, Lengyelországba, Romániába telepített bázisokkal, harckocsikkal, rakétarendszerekkel, nem utolsó sorban az ukrajnai puccs megszervezésével és finanszírozásával gondolta féken tartani a Kreml vezetőit a Nobel Békedíjas Barack Obama, ahelyett, hogy az együttműködésre épített volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. január 13. 08:59
Oroszország ezt a hidegháborút is el fogja veszíteni, pontosan úgy, mint az előzőt. Mit jelentene az együttműködés?
tango47
2017. január 12. 13:27
A kutyák kiképzésénél van a "csibészelés", amikor kivattázott ruhában a "csibész" hergeli a kutyát, támadásra biztatva. Az USA ezt a csibész szerepet játssza az utóbbi évtizedekben a világgal szemben, aztán egyszer csak kiderül majd, hogy az a vatelin nem véd meg mindentől.
Timur Link
2017. január 12. 13:10
Nem értem a reklamációt! Minden béke Nobel díjas hasonlóan cselekedett volna, hiszen legfőbb feladata a világbéke megteremtése és ehhez legjobb eszköz a megelőzés! Amennyniben sikerül megfenyíteni az oroszokat, akkor jöhetnek a kínaiak, de sajnos közben game over!
néhai Ch.Pilot
2017. január 12. 12:29
Ne higgyetek Kabainak - liberális anarchista provokátor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!