A kínosság egy fokán

2016. december 15. 15:02

Nem lennénk most Lázár János helyében. A kancelláriaminisztert feltehetőleg most dühös fideszes politikusok állítják meg úton-útfélen: miért kellett neki beszállnia egy jó szakember elleni „karaktergyilkossági kísérletbe”, amikor az csak a munkáját végezte?

2016. december 15. 15:02
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

És Lázár nem is az államtitkári kinevezés kínosságáról beszélt, hanem arról: október 23-án rendőr altábornagy lett a megszolgált emberből. Úgy tűnik jelenleg, Tasnádinak nem az lett a veszte, hogy III/II-es volt, és hogy Nagy Imre újratemetésén is dolgozott operatív tisztként. Nem, Tasnádi rossz időpontban lett rendőr altábornagy. És ez kínos.

Mondhatnánk persze, hogy ebben a távozásban már tényleg nincs mit kritizálni: a világ rendje helyreállt, végre nem államtitkár az exháromperkettes. És elküldték az uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárt, Köpeczi-Bócz Tamást is, aki olyan ügyesen mentette át magát a Gyurcsány-érából, hogy egyszerre tartozott Magyar Bálint és a jelenlegi kormány bizalmi köreibe, de Simon Gáborral is munkakapcsolatban állt korábban. Ő is jó szakember volt…

Nyilvánvaló, hogy az említettekhez hasonló kinevezettek vagy épp a megfelelő emberekkel barátkoztak, vagy túl sokat tudtak, esetleg olyan ismeretek birtokában voltak, amilyenekében egy mezei szakember nem. A »jó szakember« csak virágnyelven való megfogalmazása annak, hogy »éreztük kínosságát, de tekintsünk inkább el az etikai aggályoktól, éljenek a pragmatikus szempontok«. Ha pedig a dolog egy idő múlva túl kínossá válik, ha felmerül, hogy valami mégsem volt megfelelő, akkor csendben váltunk, mintha mi sem történt volna. Szaniszló Ferenctől visszakérjük a kitüntetését, a váratlanul bevezetett boltzárat ugyanolyan váratlanul eltöröljük. A felelősség vállalása? Ugyan: a vezető politikusok még elégedettek is lesznek magukkal, hogy korrigálták hibájukat. Legyen csak kínos Szaniszlónak, hogy visszakérnek tőle egy díjat, vagy magyarázgassa Tasnádi a bizonyítványát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. december 15. 19:01
Nyugi Dávid fiam. Nem vagy Lázár helyén, soha nem is leszel. Érd be vele, hogy a takonygerincű Magyar Nemzetnél a helyeden vagy.
luga
2016. december 15. 17:39
Mi sem szeretnénk, ha ti lennétek Lázár helyében.
Akitlosz
2016. december 15. 17:20
"Nem lennénk most Lázár János helyében." Bezzeg amikor közpénzből ribancozik!
formaegy
2016. december 15. 15:29
"Nem lennénk most Lázár János helyében. A kancelláriaminisztert feltehetőleg most dühös fideszes politikusok állítják meg úton-útfélen:" Lázárnak igaza volt!!! Ezt minden Fideszes tudja, és egyet ért vele!!! Aki nem Lázárnak ad igazat, az egy szarházi! Mellesleg talán azzal kellene foglalkoznia, hogy mi lenne ha ugyan úgy nyalná a Simicska beosztottja Orbán fenekét, mint a "geci" előtt?! Ja, akkor már nem lenne Simicska beosztottja! Nem érdekes, hogy milyen seperc alatt tudtak gatyát váltani T.Lakner úrék egy "geci" jelszóra??? Írhatnak bár mit. Magyarország egyetlen hiteltelen szennylapja, Tv-je lettek! Kinek a szaros fenekének fognak legközelebb tapsolni? - lehet már tudni a jelszót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!