Óvatosan a tüntetésekkel, Magyarországon bárkiből lehet terrorista

2016. december 01. 16:06

Az ok a 2001-es amerikai terrortámadásoknál keresendő, azóta átírták a büntető kódexet, és ha egy bűncselekményen belül az erőszak és az állam is előfordul, akkor az elkövető már terrorista.

2016. december 01. 16:06
Élő Anita
Válasz.hu

„Valami nincs rendben a büntető törvénykönyvvel. Már a Budaházy Györgyre első fokon nem jogerősen kiszabott 13 éves fegyházbüntetésnél jeleztük, olyan esetekben minősítenek bűntetteket terrorizmusnak nálunk, amelyeknek semmi közük a terrorhoz. Az ok a 2001-es amerikai terrortámadásoknál keresendő, azóta átírták a büntető kódexet, és ha egy bűncselekményen belül az erőszak és az állam is előfordul, akkor az elkövető már terrorista.

Ahmed H. esetén szabatos jogi nyelven megfogalmazva ez így szól: »A vádlott ezen erőszakos magatartásával kívánt nyomást gyakorolni az állami szerv működése körében eljáró rendőrökre annak érdekében, hogy azok az akaratának megfelelő tevékenységet fejtsenek ki, azaz a több száz fős tömeget engedjék be az ország területére.  Ekként Ahmed H. vádlott állami szerv kényszerítése céljából hivatalos személy elleni erőszak útján megvalósulóterrorcselekmény bűntetteként értékelhető magatartást fejtett ki« - mint a Szegedi Törvényszék sajtóközleményében olvasható.).

Nem vitatjuk tehát, hogy bűncselekményekről van szó, s azt sem, hogy a határőrizeti feladatot ellátó rendőrségre támadni ne lenne súlyos bűn, csak azt kérdezzük: biztos, hogy ez a terror?

Ahmed H. a tavalyi röszkei zavargás egyik vezető alakja, aki megafonnal irányította a tömeget, az ítélet szerint bizonyíthatóan köveket dobált a rendőrökre, és tiltott módon átlépte a magyar államhatárt. Bőven lenne tehát miért elítélni a terrorvádon kívül is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2016. december 02. 19:43
H. Ahmed szimbolikus tettet hajtott végre, megtámadta Magyarország határait. A magyar bíróság szintén szimbolikus, jelzés értékű büntetést szabott ki rá. 13 évet. Civilizált országokban távvezérelt drónok lőtték volna le szimbolikus cselekedete közben.
Pikkelő
2016. december 02. 15:44
Ja, aki neki szalad a Tek-kes gumibotnak az terrorista, mivel akadályozza az állami eszköz rendeltetés szerű suhogását és ezzel az állam képviselőjét újabb erőkifejtésre kényszeríti.
Sulammit
2016. december 02. 08:06
Még belőled is, -ezek szerint.
Ipolypart
2016. december 01. 20:24
"A terror (latinul formidilosus, terror = ijedtség, rettegés, rémület) a nyílt erőszak alkalmazása rémület, rettegés kiváltása céljából. Az erőszak gyakran a teljes fizikai megsemmisítésig megy. Ezzel a fogalommal illetjük az erőszakos, kíméletlen módszereket, eljárásokat, hatalmaskodást is."(Wiki) Az "uriember" nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, mármint Élő Anita hivatásos jogtalanságvédő szerint. Istenem nézz le ránk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!