Piac és póráz

2016. december 09. 11:01

Csak nem bírtam ellenállni, és a korábbi cikkemben kifejtett ellenérveim dacára elmentem egy K+F és innováció témájú konferenciára. Úgy kell nekem!

2016. december 09. 11:01
Ansinn
Kapitalizmus

Most ne azzal foglalkozzanak, hülyeség-e az Irinyi terv. (Az.) Hanem azzal, hogy az állami programokra – közpénzre, megrendelésre, piacvédelemre – számító ágazat reprezentánsa (ezért kell a nagy nemzetgazdasági súly igazolása) mit hagyott figyelmen kívül. Azt a bizonyos kütyüt (és sok-sok társát), amit az előző, a gyógyszeripari előadásban láthattunk.

A célzott kezelés nem csupán a rák gyógyításában fontos. És annak előfeltétele mindenhol a könnyen, gyorsan elvégezhető vizsgálat a probléma, a beteg állapotának pontos felmérésére. Esetleg elektronikus adatközléssel kiegészítve. A telemedicina még sok egyebet is tud, de mérő, jelátalakító és továbbító eszközök kellenek hozzá. Világszerte. Meg azt előállítani képes ipar. Amire az iparág magyarországi szakmai szervezete lényegtelenként tekint.

Volt nekünk a tervgazdaság idején egy viszonylag korszerű erős- és gyenge áramú elektromos iparunk. Van nekünk egy makacs konteónk, miszerint aljas összeesküvők, agresszív konkurensek politikai segítséggel tönkretették. Amint a fentiekből láthatják, teljesen felesleges erőfeszítés volt, ha ugyan igaz volt.

Minek strapálni magukat egy olyan szakma tönkretételéért, ami nem a piaci trendeket figyeli és a várható igényekhez alakítja a stratégiáját, hanem az állami támogatások póráza után kapkod? Kinyírja magát az maga is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. december 09. 12:10
A telemedicína akkor lesz jó, ha felkeresem a központot, leírom a betegségem tüneteiet, a teleorvos pedig kiírja a gyógyítás módszerét, gyógyszereit. Ha komplikált az eset, akkor pedig kiírja, hogy menj orvoshoz!
vendelin
2016. december 09. 12:07
Ha az állam nem támogatja a K+F-et és az innovációt, az a baj. Mert akkor "összeszerelő üzemmé" akarja tenni az országot, ahelyett, hogy a magas hozzáadott értéket igénylő ágazatokat támogatná. Ha az állam támogatja a K+F-et és az innovációt, az a baj. Mert akkor olyanokat segít, akik "nem a piaci trendeket figyelik és a várható igényekhez alakítják a stratégiájukat, hanem az állami támogatások póráza után kapkodnak".
KannibálTatárÚr
2016. december 09. 12:00
Nna, megint egy túlokos. Az egészségügyben nem az a probléma, hogy nem tudjuk feltérképezni az összes állampolgár genómját, hogy nincs telemedicina, hanem hogy a legegyszerűbb betegségeket sem képesek (AKARJÁK!!!) gyógyítani az orvosok. Megvárják, míg komplikált lesz a kezelés és akkor több pénzt lehet követelni a gyógyításért. Ne mondd, hogy ez nincs így, mert velem történt, de ismerőseim között is vannak, akiket így gyógyítottak.
Berecskereki
2016. december 09. 11:52
"Na most akkor miről szól ez a cikk?" A zorbánkormány ezen a hétvégén megint megbukott. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!