Ki fizethette ki Vizoviczki László óvadékát?

2016. október 16. 10:22

Akár ő, akár más fizetett a diszkópápa előzetesből való szabadulásáért, jó eséllyel maradéktalanul visszakapja a negyedmil­liárdját.

2016. október 16. 10:22
Lándori Tamás
Magyar Nemzet

„Esetében kérdés, hogy miért pont ekkora összeget állapítottak meg. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint a bíróság »az óvadék összegét a terhelt személyi körülményeire és vagyoni helyzetére is figyelemmel állapítja meg«, tehát úgy, hogy részéről megfizethető legyen, elbukása mégis fájdalmas veszteséget okozzon. Így elvileg bármilyen anyagi hátterű elkövetőnél visszatartó erőként vethető be.

Felvetődik, a bíróság miként ismeri meg az érintett terhelt vagyoni helyzetét. Az OBH szerint »a vádlott elmondásából és az általa csatolt okiratok alapján«. Kifejezetten Vizoviczki László perére vonatkozóan a Fővárosi Törvényszék így részletezte ezt: »A vádirat is részletesen felsorolja a vádlott – és élettársa – tulajdonában lévő és zár alá vett ingatlanokat, gazdasági társaságokat, az egyes bankszámlákon szereplő és ugyancsak zár alá vett összegeket, valamint a vádlott tartózkodási helyén lefoglalt készpénz összegét. Mindezen adatok alapján a bíróság meggyőződése szerint a 250 millió forint arányban áll az intézkedés céljával, és annak megfizetésére a vádlott képes.« Utóbbi állítás ellentmondani látszik a Mandiner.hu információinak, a portál ugyanis úgy tudja, a vállalkozó hivatalosan fellelhető vagyona nem éri el az óvadék nagyságrendjét.

(...)

Akár ő, akár más fizetett a diszkópápa előzetesből való szabadulásáért, jó eséllyel maradéktalanul visszakapja a negyedmil­liárdját. Csak akkor veszítené el, ha a fővádlott igazolatlanul hiányozna a tárgyalásról. Mellesleg ekkora óvadékot még sosem vetettek ki senkire Magyarországon. Visszafizetésére pedig akkor is sor fog kerülni, ha Vizoviczki Lászlót szabadságvesztésre ítélik, s büntetését megkezdi, ugyanúgy, mintha felmentéssel zárulna a per.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. október 16. 12:36
Minden politika.
paraklétosz
2016. október 16. 12:32
Belefáradtak az MNOL-on az orbánozásba s kerestek egy kis színöst.
noMores
2016. október 16. 11:38
Rogán meg Kubatov.
rozsogátor
2016. október 16. 11:31
Milliárdosként valószínűleg saját maga. Hülye vagy te fiam ülj le egyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!