Orbán kilövési engedélyével épül a pártállam

2016. október 07. 09:35

Ha nem lesz életképes ellenzék, nem lesznek működő civilek, mindent leural a Fidesz-sajtó, akkor esélye sem lesz a társadalmi ellenállásnak. Esélyed sem lesz, amikor rádszállnak, és ki akarnak csinálni. Egyedül maradsz.

2016. október 07. 09:35
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A magyar állam már nem tart igényt az állampolgárokat a hatalmasokkal szemben képviselő, támogató intézményrendszerre, sőt üldözi, bekebelezi azt.

Amikor Orbán Viktor kiadta ezt a parancsot, nem véletlenül tette. Ez része az elnyomási rendszernek, a kiépülő pártállamnak, sőt ez maga a pártállam. Minden kezdeményezést elfojtani, amit nem a párt kontrollál. Aki nincs velünk, az nincs.

(…)

De nem csak nyugaton, hanem itthon is el kell magyaráznunk, hogy amikor a civileket támadják, akkor mindannyiunkat támadnak. Mert ha nem lesz életképes ellenzék, nem lesznek működő civilek, mindent leural a Fidesz-sajtó, akkor esélye sem lesz a társadalmi ellenállásnak. Esélyed sem lesz, amikor rádszállnak, és ki akarnak csinálni. Egyedül maradsz.

Márpedig ha nem hajtod le a fejed, a pártállam előbb-utóbb rád is rád fog szállni. Elég ha egy fideszesnek megtetszik a céged, a ház, amiben laksz, vagy szeméttárolót akar a cége a szomszédodban építeni, esetleg éttermet az ablakod alá, vagy kell a földed, a szántód, vagy csupán kirúgnak a munkahelyedről indoklás nélkül, mert megtehetik munkavállalói jogok védelme hiányában.

Amikor kiépül a pártállam, azt csinálhatnak, amit akarnak velünk. Akkor ők győztek, és ha meg se mozdulsz, akkor is célpont lehetsz. Ha hagyod, hogy kiépüljön. Ha hagyjuk, hogy kiépüljön!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. október 08. 18:46
boááá.......áááá a lábamon alig, alig, mégis elhányok a jámvinkóig (egyébként a falig)
Hora
2016. október 08. 11:23
...."A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel – " A liberális piacgazdaságban mi is lesz azzal a céggel ami folyamatosan veszteséget termel (mert a kutya sem olvassa?) Csak kérdem...halló! Liberális piacpárti közgazdászok? Van itt valaki?
kitiltott
2016. október 08. 10:23
http://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/felfuggesztik-a-nepszabadsag-kiadasat-476425
kitiltott
2016. október 08. 10:19
Ti mikor szűntök végre már meg mocsokos pofáju igazi kettős mércések.. A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni" - közölte a társaság szombaton. Az ott dolgozókat reggel, levélben értesítették a lap kiadásának felfüggesztéséről. Egyelőre megkapják a fizetésüket, de nem kell bemenniük dolgozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!