Hillary Clinton Vlagyimir Putyin ellen indul

2016. július 22. 14:15

Trump tisztázta, hogy elnökként engedni fogja, hogy Oroszország hegemón törekvései érvényesülhessenek Európában és a Közel-Keleten. A megválasztása azonnal a globális instabilitás hullámait vetné – sokkal rosszabbat, mint amit manapság látunk.

2016. július 22. 14:15
Jeffrey Goldberg
The Atlantic

„Nem azt sugallom, hogy Donald Trumpot Putyin alkalmazná, habár a kampánymenedzsere, Paul Manafort, hosszú évekig a Putyin által támogatott volt ukrán elnöktől, Viktor Janukovicstól kapta a fizetését. Amellett érvelek, hogy Trump felfogása Amerika szerepéről a világban illeszkedik Oroszország geopolitikai érdekeihez, amellett hogy az ő amerikai demokráciára vonatkozó kritikája megegyezik a Kreml hasonló kritikájával, és hogy számos ideológiai és karakterisztikus hajlamon osztoznak Putyinnal, egyet kiemelve: a megszállottság azzal a fajta »erővel« amit gyakran a diktátorokhoz társítanak. Trump tisztázta, hogy elnökként engedni fogja, hogy Oroszország hegemón törekvései érvényesülhessenek Európában és a Közel-Keleten. A megválasztása azonnal a globális instabilitás hullámait vetné – sokkal rosszabbat, mint amit manapság látunk – ugyanis Amerika szövetségesei értik, hogy Trump valószínűleg megszüntetné az Egyesült Államok által kreált II. világháború utáni világrendet. Sok ilyen ország, úgy érezvén hogy magára hagyták, atomprogramok elindítására törekedne, ami egy fegyverkezési rémálomhoz vezetne.

Trump Putyin iránt érzett szimpátiája nem titok. Trump azt mondta, hogy »nagyon jól kijönne« Putyinnal és örömet is okozott neki, amikor kifejezte teljes körű érdektelenségét Ukrajna jövője iránt, aminek uralása egyébként egy kemény, putyinista irányelv. A Trump-mozgalom szintén egyetért Putyinnal abban, hogy az Egyesült Államok demokráciája végzetesen elromlott. Egy Trump-tanácsadó, Carter Page nemrég egy moszkvai közönségnek Amerikát »a demokratizálás, egyenlőtlenség, korrupció és rezsimcsere gyakran álszent fókuszával« vádolta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. július 24. 08:17
Érdekes egyébként, valahogy úgy kéozeltem mindig, hogy egy amerikai elnökjelölt Amerikáért indul..nem valami ellen hanem valamiért..Hillary Clinton buta, közönséges, nyomába nem léphet Putyin - akármi mást is gondolunk róla - politikai és stratégiai tehetségének..Clintonné károgó tyúk, akire még egy nőegylet vezetését sem kellene rábízni. Hatalomvágyó és megalkuvó, az egész világ előtt alázta meg férje, kizárólag az elnöknéségért ott maradt mellette. Televizíón, pattogatott kukoricát rágva nézett végig egy gyilkosságot..micsoda elnök lesz belőle? Gondolom mint a Nobel-békedíjas Obamából..
Orvosok és mérnökök
2016. július 24. 07:49
(((Goldberg)))
tevevanegypupu
2016. július 23. 07:21
Hillarytól kiráz a hideg, de még ha nem is így lenne, évtizedig bizonyította elnök feleségként és külügyminiszterként is, hogy fogalma nincs külpolitikáról..pedig egy amerikai elnök ezt nem engedheti meg magának, bár az utóbbi évtizedek amerikai elnökei mind tudatlanok voltak, az eredmény látszik. Káosz, válság, milliók halála, népvándorlás, genocid..jutalmul Nobel-békedíj. Amerika inkább válaszd Trumpot, akármilyen furcsa is, legalább a belpolitikában az amerikaiak érdekeit próbálja majd védeni..talán nem Európa és a világ kárára.
eresgé
2016. július 22. 22:22
orult nuklearis fegyverkezesi versenyt egy Obama nevu beka nobeldijas ember inditott, mara tobb smart nucleal fejjel rendelkezik US hadsereg mint a hideghaboru vegen. Persze ezt Jeffrey tudja, hiszen egyes szamu evangelistaja az "Obama doctrinanak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!