Műfajteremtő magyar diadal Londonban

2016. május 05. 14:37

A piciny, mindössze tíz fős stábbal dolgozó Top Selection csapata monstrum borkereskedéseket lepipálva diadalmaskodott boraival, ez késztette a bíráló sommelier-ket arra, hogy külön díjkategóriát hozzanak létre a számukra.

2016. május 05. 14:37
Tallián Hedvig
Örömbor

„Büszkén jelentem be, hogy a Top Selection az Egyesült Királyság Boutique Borkereskedője 2016 Díjban részesült, azaz megkapta a UK Boutique Merchant 2016 Award-ot. A presztízs értékű díjat a Sommelier Wine Award kifejezetten a Top Selection számára alkotta. Ezen elismerést a megbecsülés jól eső érzésével és alázattal fogadja a Top Selection egész csapata, és ezúton hálásan köszönjük mindenkinek, aki segített bennünket eljutni e mérföldkőhöz – írta ki facebook oldalára május 3-án este a londoni magyar borkereskedő Forczek Ákos, a Top Selection alapítója.

Az Imbibe Magazine által hat éve szervezett nagy bormegmérettetésen az Egyesült Királyság független sommelier-i vakteszten kóstolják a beküldött borokat. Fontos, hogy a versenyben részt vevő szakemberek nem lehetnek üzletileg semmilyen módon érintettek, azaz akinek borkereskedése van, vagy bármilyen módon képvisel borászatot az nem lehet bíráló.

A borversenyre hatalmas bor- és italkereskedések több százas mintákkal neveznek. Természetesen több kategóriában zajlik az italok bírálata, melyből csak az árkategória ismert. A Top Selection a versenyre huszonöt tételt küldött és hét borát aranyéremmel, hét borát pedig ezüstéremmel ismerték el, benne két magyar sikerrel, egy Szepsy arannyal és egy Bolyki ezüsttel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. május 11. 00:18
nagy GRATULA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!