Spóroljunk okosan!

2015. október 16. 07:22

Csetalapú pénzügyi tanácsadó okostelefonon mesterséges intelligenciával

2015. október 16. 07:22
Fitz Tepper
TechCrunch
„A pénzügyeinket profin menedzselni nem is olyan egyszerű dolog, ezt tapasztalatból tudja mindenki. Ugyan egy halom mobil alkalmazást találunk arra, hogy próbáljunk meg ésszerűen kijönni a havi fizetésünkből, de a legtöbb esetben a kósza tesztek után hagyjuk a fenébe az ilyen programokat. Meg amúgy is roppant unalmas dolog könyvelni minden csip-csup kiadásunkat folyamatosan és figyelni azt, hogy mire és mennyit költhetünk el a hónap vége felé majd a következő fizetésig. Spórolni pedig érdemes megtanulni, nagyanyánknak mindenféle okostelefon nélkül is jól ment, de mindig arra fogjuk, hogy régen minden mindig jobb volt, ma pedig a mának élünk. 

Ezen a helyzeten változtat a Penny, ami egy okostelefonra szabott csetalapú személyes pénzügyi tanácsadó. Ugyan nem fogja ellenőrizni a bankszámlánkat, de ha megadjuk, mennyit költünk, mire és mennyire rúgnak a havi bevételeink, akkor elég jól el tudunk vele boldogulni. Ha okosan beszélgetünk vele és megfogadjuk a tanácsait, a végén még majd (nagy meglepetésünkre) marad is elkölthető pénz 28-án a számlánkon.

A trükk az egészben, hogy mindezt egy kérdez-felelek stílusban egyszerűen teszi a programba rejtett algoritmus. Grafikonokkal mutatja be, ha az eddigi metódusunk szerint költekezünk, milyen sorsunk lesz pénzügyileg 2-3 hónap múlva, de javasol alternatívákat is hol szoríthatunk a nadrágszíjon folyamatosan.

Az egészben a poén az, hogy a Penny mögött egy komoly pénzügyes csapat dolgozik, akik a kérdésekkel és a válaszokkal folyamatosan fejlesztik a szoftver mögötti mesterséges intelligenciát. Mivel a Penny a fiatalabb generációnak lett kifejlesztve a csetes nyelvezet és a közösségi médiás szleng is segít az okos pénzügyi döntések kialakításában. Gyakorlatilag ez az egész nem más, mint egy virtuális coaching mobilos megvalósításban és a végén a felhasználója sem lesz öltönyös könyvelő, se kocka. Pénzügyileg meg szerencsés is lehet, ha hallgat a jó szóra”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!