Hatalmas köszönet a rendőrfőhadnagynak

2015. szeptember 07. 13:54

Feleségnek és férjnek elszakadni egymástól egy ilyen helyzetben önmagában is gyötrelem. Ám ők menekültként még azt is kockáztatták volna, hogy egymás nyomát veszítik, és akár hetekig nem találják meg a másikat.

2015. szeptember 07. 13:54
UNHCR Magyarország
Facebook

Hét hónapos terhesen, a szíve alatt hordott gyermeke életéért rettegve érkezett ma nyolc napi gyaloglás után Röszkénél Magyarországra az iraki Najida.

Komoly fájdalmai voltak, és harmadik napja nem érezte a baba életjeleit.

Amikor a mentők a határon uralkodó káosz közepébe megérkeztek, kiderült, csak Najidát szabad a szegedi kórházba vinniük az ultrahangos vizsgálatra. A férjét, Arlyt és a 2 éves kisfiukat, Rafit nem.

Feleségnek és férjnek elszakadni egymástól egy ilyen helyzetben önmagában is gyötrelem. Ám ők menekültként még azt is kockáztatták volna, hogy egymás nyomát veszítik, és akár hetekig nem találják meg a másikat.

Hatalmas köszönet annak a rendőr főhadnagynak, aki ezt nem engedte!

Ő hívta a mentőket, s amikor soká késtek, még egyszer rájuk telefonált, hogy merre járnak, csak hogy a kismamát és a férjét megnyugtathassa. Látszott, őszintén aggódik az anyukáért.

Majd miközben a mentőorvosokkal egyeztettünk, egyszer csak ott termett ismét mellettünk, és közölte, hogy minden rendben, az apuka is megy a kórházba, és egy rendőr lesz vele, amíg ki nem derül, mi van a feleségével. Jött máris az ijedt kérdés: és a kisfiú? „Milyen kisfiú? Ő is hozzájuk tartozik? Akkor ő is megy” – döntött pillanatok alatt a főhadnagy.

És a két autó perceken belül már úton is volt Szeged felé...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. szeptember 07. 22:55
A külföldi sajtóban, ahol ezerrel szidják a náci Magyarországot, ez nyilván nem fog megjelenni...
Öreg
2015. szeptember 07. 20:59
Ez nem kerül a nemzetközi sajtóba!
Akitlosz
2015. szeptember 07. 20:08
Hát elég hülye szabály, amelyik szét akarja szakítani a családokat ilyen helyzetben.
Csigorin
2015. szeptember 07. 14:50
Ez a hozzaallas azok fele, akik nem koveteloznek, hanem kernek, akik egyuttmukodnek, es akik tisztelettudoak. Lehet peldat venni rola. Mind a menekulteknek, mind a hatosagoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!