Kilenc nem egyenlő öttel

2015. augusztus 03. 16:14

Ezzel a képpel szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy nincs minden rendben, a magyarlakta régiókban. Interjú.

2015. augusztus 03. 16:14
Tóth Tibor
Szabad Újság

Újabb kezdeményezés indul oktatásunk minőségének megőrzése érdekében. Miért van erre szükség?

A kezdeményezés az előző petíció továbbgondolása. A civilek által májusban kezdeményezett petíciós íveken összegyűlt 26 452 aláírás. A minap pedig megérkezett a válasz is erre a petícióra, amelyben az oktatási miniszter elutasítja az összes kérésünket. Ezt megelőzően Juraj Draxler egy júniusi tárgyaláson már megkérdőjelezte a petíció jogosságát, illetve politikai indíttatást látott a kezdeményezés mögött. A harcot nem szabad feladni, a klasszikus petíció után egy úgynevezett vizuális petíciót indítunk. Ez lenne a Fiatalok a Kisdiákokért mozgalom lényege. (...)

A kampányhoz bárki csatlakozhat. Mi a teendő?

Elkészítettünk egy egyszerű jelképet. A3-as, vagy A4-es papírra, ha lehet minél nagyobbra, ki kell nyomtatni ezt a szimbolikát: 9 ≠ 5. Ez magyar és szlovák nyelven ugyanazt jelenti. Kérjük a csatlakozókat, hogy a magyariskola.sk honlapon regisztrálják be magukat, és jelöljék meg a települést, ahol tüntetni fognak. Ez azért fontos, hogy követni tudjuk, hol lesznek aktivistáink. Szeretnénk szeptember 2-ára összpontosítani az akciót, természetesen más napokon is megoldható az ilyen tiltakozás. Azt kérjük, hogy az elkészített táblával az aktivista készítsen fényképet, egy nagyobb csoporttal, az iskolásokkal és a szüleikkel együtt. Ha lehet, látszódjon az iskola is. Ezt a képet el kell küldeni a honlapunkra, a képekből egy A0-ás fotókollázst készítünk. Melyet fekete keretbe teszünk, és ezt a vizuális petíciót átadjuk a miniszternek, valamint Andrej Kiska államfőnek, hiszen dél-szlovákiai látogatásakor valószínűleg félretájékoztatták őt. Hiszen annak a véleményének adott hangot, hogy szerencsére, minden rendben van. Ezzel a képpel szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy nincs minden rendben, a magyarlakta régiókban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. augusztus 03. 17:01
Sokan állnak mellettetek, Tibor. Csak hallgatnak (hallgatunk). DE MIÉRT?
kulalak
2015. augusztus 03. 16:24
Ami kimaradt (mert érthetetlen a szemlézett rész). "Az 9 ≠ 5 kampány arra mutat rá, ha a szlovák iskolások heti 9 órában tanulnak írni és olvasni, a magyar gyermekeknek is 9 órában kellene ezt tanulniuk, nem pedig a minisztérium által meghatározott 5 órában." Jó a pólója a képen :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!