Új távlatok a kézműves sör előtt: a dánok húgyból csinálják

2015. július 02. 19:22

A Roskilde fesztivál forradalmi ötlete, hogy a látogatók vizeletét összegyűjtik, és azzal trágyáznak majd árpát. A jelszó: Pisiből pilsner!

2015. július 02. 19:22
Inkei Bence
Cink

„A százezer látogatót fogadó Roskilde szervezőit a környezetvédelem motiválta leginkább, mivel szakértők szerint a fesztivállátogatók által kitermelt tengernyi húgy a környezetet és a csatornarendszert is károsítja, most viszont újrahasznosítják, ráadásul a színpadok mellett is lesznek majd gyűjtőteknők, ezért akár még Paul McCartney vagy Pharrell Williams is hozzájárulhat ahhoz, hogy két év múlva már a fesztiválozók húgyával trágyázott sört ihassanak a Roskildén. A nőknek pedig speciális mobil vizeletgyűjtőket osztogatnak, úgyhogy senki sem marad ki a mókából, a szombatig tartó fesztivál látogatóit hatalmas plakát figyelmezteti: »Ne pazarold el a pisidet, a farmerok sört csinálnak belőle!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. július 10. 23:42
Ettől az alakulattól már nem is furcsa ez a cikk, ugyanis amikor leírja, hogy trágyázott növényből készülhet a jó sör, pár ezer évvel agyilag le van maradva. Fogalma nem sok mindenről lehet, mezőgazdaságról biztos nem. De azért ezt a "cinkes" olvasatot ne nagyon vegyék át, ugyanis az ilyen agyilag pár ezer éves lemaradással bíró egyed meghallaná, hogy a tehénsz.rból mi mindent készítenek, amit naponta az asztalára kerül (még bio minősítéssel is), éhenpusztulnának. Nem tudom hogy ilyen sötétséggel hogy lehet rácsodálkozni a világra, de hogy legyen a kedves cikkírónak is valami új infója, lehet hogy a dánok át akarnak térni a sertés hígtrágyáról a 'zemberi húgyra..
KannibálTatárÚr
2015. július 07. 20:21
Nem tudom, lehet-e húgyból sört csinálni. A te agyadat viszont biztos, hogy abból sinálták. A Mandinak nem lenne szabad ilyen primitivizmushoz fordulnia, hogy legyenek kattintások.
C.Dömötör
2015. július 07. 20:21
Ne túlozzunk, ahogy szarból nem lehet várat építeni, úgy pisiből sem lehet sört készíteni. A trágyázás az valami egészen más. Amúgy nagyon étvágygerjesztően fogalmaz.
Eisenberger Benjámin
2015. július 03. 14:09
Na, ezt csak igyad te és haverjaid! Mi maradunk inkább a hagyományosnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!