Áramlatok

2015. július 18. 10:20

Hja kérem, így végre lehet az oroszokkal, Putyinnal, Gazprommal üzletelni! Itt mégiscsak a németek, a hollandok, a britek és az osztrákok üzletelnek.

2015. július 18. 10:20
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Elhagyja az ember a közelmúlt ismerős, otthonos, barátságos kis budiját, a körülszartat, ahol Európa van meg az ő értékei, és belebotlik a jelen borzongató hírébe: két nappal azelőtt, hogy a fényességes Európa eldöntötte, meghosszabbítja az Oroszország elleni szankciókat, vagyis június közepe táján, összeült néhány állami tulajdonú óriáscég, és megállapodott az orosz Gazprommal.

Hogy mely cégek?

Mondom: a német E.ON, a holland–brit Shell, az osztrák ÖMV.

Hogy miről állapodtak meg?

Mondom: Arról, hogy közösen megépítik az Északi Áramlat 2. gázvezetéket, amely Ukrajna kikerülésével szállít orosz gázt a Balti-tenger alatt egészen Németországig.

Ez volt a célja a Déli Áramlatnak is. De azt az EU és az Egyesült Államok közös erővel megfúrta. Szegény bolgárok már neki is fogtak az építkezésnek, amikor felkereste őket egy amerikai szenátor, és óva intett mindenkit.

De most itt az Északi Áramlat 2. És ez annyira rendben van, hogy hű, de rendben van! Sehol a Balkán, koszlott déliek, csenevész bolgárok, a szemmel láthatólag nem jó európai demokrata Orbán sincs benne – hja kérem, így végre lehet az oroszokkal, Putyinnal, Gazprommal üzletelni! Itt mégiscsak a németek, a hollandok, a britek és az osztrákok üzletelnek, és a francia Engie már bejelentkezett, hogy ő is részt venne a buliban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. július 20. 05:11
- Orbán és Putyin lepaktált egymássál. - csaholták a mandin a balkutyák. - De csak üzletelnek. - írták válaszul a jobboldali kommentelők. - Nem!, nem szabad Putyinnal még üzletelni sem, ki kell közösíteni, egy haladó nyugati nem állhat még csak szóba sem vele. - csaholtak tovább a balkutyák. Most meg az a felettébb komikus helyzet állt elő, hogy a haladó nyugat gyakorlatilag a fejükre hugyozott, de a hűséges kis korcsok vartyognak tovább. - Üzletelni lehet, de... Már-már sajnálom őket. :D
Box Hill
2015. július 19. 23:14
Idézet a pravda.ru-ról 2012 máj. 23-án: "The industrialist Armand Hammer, the "red millionaire", as he was known in the West, started his controversial work with Vladimir Lenin and completed it in the years of Gorbachev's perestroika." Tehát: Armand Hammer, a nagyiparos, akit "vörös milliomosként" ismertek Nyugaton, már Leninnel kezdte vitatott együttműködését, amelyet csak a gorbacsovi peresztrojka idején hagyott abba.
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. július 19. 09:40
Bayer úr(?)! Magyarország kitől is vásárolja az olajat, gázt? Szankciók ide, szankciók oda!? Már megint a gyengeelméjű híveknek szól a süket duma! Hogy finom legyek...
h.kovacs
2015. július 18. 18:22
az írás lényege: orbán hiába elégítette ki putyint orálisan, mégis a németekkel kötnek üzletet, szlovákiai zsoca meg sivalkodik emiatt, pedig az üzlet az üzlet, ez ilyen egyszerű
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!