Szögesdrót

2015. június 18. 07:20

Soha, sehol, semmit és senkit nem védett meg semmitől semmilyen drót, fal.

2015. június 18. 07:20
Friss Róbert
Népszava

„A magyar kormányfő a parlamentet (jogszerűen) megkerülve minden eddiginél messzebb ment, amikor nemcsak követeli, hogy adják vissza a nemzetállamok hatáskörébe a menekültkérdés kezelését, hanem szögesdrótokkal akar érvényt szerezni a plakátkampány felkorbácsolta indulatoknak. Közjogilag a külügyminiszter a valót mondja: a kerítés felállításával Magyarország semmilyen nemzetközi jogi kötelezettségét, semmilyen nemzetközi szerződést nem szeg meg. Különben is. Áll a görög-török, a bolgár-török határon is kerítés, és a spanyol városok Észak-Afrikában is így védik magukat. És Izrael is épített már falat az arabok ellen. Mint ahogyan láttunk szögesdrótot a mi nyugati határainkon is. És azt is láttuk, hogy soha, sehol, semmit és senkit nem védett meg semmitől semmilyen drót, fal.

Ha Szijjártó jól látja - és jól látja -, hogy az Unió előtt álló egyik legsúlyosabb kihívás a migráció, akkor a magyar kormánynak minden erővel azon kellene lennie, hogy európai megoldás szülessen, ne pedig egy bedrótozott ország. A drótkerítés minden, csak nem európai.

Ha azt látod, hogy egy anya egy patakon át erőlködik a gyerekével a túlpartra, oda nem drótot húzol, hanem hidat építesz. Ezt ez a hatalom soha meg nem fogja érteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. június 18. 11:51
Te barom, ezt az egri védőknek is mondtad? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Alarik
2015. június 18. 11:36
Hogy is értené, ez az rohadék, embertelen, magába zárkózó orbándiktatúra a magadfajta humanisták ömlengéseit. Na elmész a bánatosba, te aljas patkány.
smarton
2015. június 18. 11:03
"Soha, sehol, semmit és senkit nem védett meg semmitől semmilyen drót, fal." Na ne mondd. Nyugat-Németországot és úgy vele egész Nyugat-Európát nem védte meg a kommunizmustól a szögesdrót és a fal? Évtizedeken keresztül? Amíg jól felerősödtek a háború pusztítása után? Nagyon buta fajta.
Gázszerelő
2015. június 18. 11:01
Dr. Spielmann http://_szarkupacok_kiikszelve.. [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 18. 10:43 @Gázszerelő X "Dr" Spielmann sokkal súlyosabb beteg mint gyurcsányi Doki, te is az Ecserin vetted a diplomádat, libáért?:) Vagy még te is keresed a papírokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!