Így hangol a szegények ellen a média

2015. május 06. 10:39

Mindannyiukat az a kép ragadta meg, amelyen az egyik állatot egy Audiba rakják be, azzal viszi el a család a támogatást, adományt. Mindkét újság ezt az egy dolgot tartotta fontosnak kiemelni.

2015. május 06. 10:39
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Soha nem lesz tökéletes támogatási rendszer. De tényleg az a nagyobb probléma, hogy egy disznó esetleg rossz helyre ment, vagy esetleg az, hogy az állam támogatásra szánt pénzei közel ugyanakkora mértékben járulnak hozzá a leggazdagabb 10%, mint a legszegényebb 10% jólétéhez?

És nyilván a képeket látva az állampolgárban, aki mondjuk 80-100 ezret keres, felgyűlik a gyűlölet a támogatások iránt, a cigányok iránt, a szegények iránt - olyannak megy a segély, aki Audival jár, miközben én kocsit vagy benzint se tudok venni? Miközben valójában 90%-ban a legszegényebbekhez, jó helyre megy pénz, a támogatás: arra, hogy ne haljanak éhen. És nem ők a hibásak, mert nem nekik kell utánajárni annak, hogy valójában mi történik, az újságíró dolga, hogy hiteles és pontos tájékoztatást adjon.

Nyilván se a Hír24, se a 444 általános működésére nem jellemző az ilyen fajta szegényellenes médiakép-tálalás. De kevés dolog tud nagyobb kárt okozni, mint a jobboldali propaganda megerősítése, ami szerint a segélyeket ellopják. Főleg akkor, amikor Bakró Jánosnak, Makró Ferencnének és a hozzájuk hasonlóknak nem egyre jobb, hanem a társadalom előítéleteit követő és erősítő politika miatt egyre rosszabb a helyzete.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. május 14. 23:09
Mit emeljen ki az újság? Lelakott dudvás lepra telep, de a parabola antenna ott van minden házon. Nem dolgoznak, de villany, net, viz, kocsi, benzinre való, kocsiadó kifizetve, súlyadó kifizetve, műszaki kifizetve stb.stb. Festett haj, köröm, a legdivatosabb ruha stb.stb. Mindezek munkahely, kereset nélkül. Hogy a fenébe ne esne rosszul, egy becsületesen dolgozó, adózó 80-90 ezer Ft-ot kereső embernek? (örül, ha annyit keres) Mire kifizeti a számláit, gyerekeinek bérletet, meg ami iskolába kell, betévő falatra nem marad! Jámbor András! Ezekkel az emberekkel is foglalkoznál csak úgy, ha éppen ráérsz a hazug csúsztatásaid mellett?!
Cipollina
2015. május 14. 23:09
Ja, persze, tudjuk... Ilyen esetekben nem kiabálnak a "liberális" firkászok objektív tudósítás, független média után. Ha az ő kedvenceiket helyezi negatív megvilágításba az objektív kamera, azonnal diszkriminációt kiáltanak. Nevetséges pojáca!
polnemkor
2015. május 07. 21:58
Ezzel vitatkoznék. A médiumok, a sajtótermékek tulajdonosai számára nem a direkt gazdasági nyereség a lényeg, hanem a közép- illetve hosszútávon megtérülő manipuláció, agymosás. Sem a nol sem az mno, sem a lanchidradio sem a 444, sem a hirtv sem a klubradio sem a hir24 sem a cink nem fog soha nettó nyereséget termelni. Gazdáik nem is ezzel a céllal működtetik őket.
Akitlosz
2015. május 07. 21:58
A médiát ugyan nem a hangolás érdekli, hanem a szenzációnak a hajhászása. Olyan címeket adnak, hogy az olvasók rákattintsanak. Csak ez számít nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!