Tündöklés és bukás

2015. április 24. 13:03

A baloldali pártok nem játsszák örökké a halott szerepét, és a rendszerből kiábrándult, de nem feltétlenül antiszemita vagy rasszista választók szépen lassan visszapártolnak a magyar baloldalhoz.

2015. április 24. 13:03
George F. Hemingway
Népszabadság

Sokan meg vannak győződve arról, hogy a Jobbik a Fideszt jobbról előzi, és potenciálisan Fidesz-szavazók befogadóhelye. A Jobbik hemzseg a baloldalról áttért, elégedetlen, sikertelen, sértett, a kádárista rendszert visszasíró tömegektől, akik rendkívül messze állnak az Orbán-kormány által elképzelt Magyarországtól. Ez a felállás is hamarosan változni fog. A baloldali pártok nem játsszák örökké a halott szerepét, és a rendszerből kiábrándult, de nem feltétlenül antiszemita vagy rasszista választók szépen lassan visszapártolnak a magyar baloldalhoz.

Megbocsáthatatlan badarság lenne alábecsülni a nemzetközi zsidó és más polgárjogi szervezetek potenciálját a XXI. században. Élénken él emlékezetükben, ahogy a Jobbik embere a Duna-parti zsidó emlékmű cipőibe köpött, ahogy mások tagadják vagy elbagatellizálják a holokausztot, ahogy cigánygyűlöletet gerjesztenek, ahogy a nemzetközi politika páriáival szövetkeznek, és ahogy próbálják a rasszizmust és a gyűlöletet szítani a tudatlanokban. Ezek a nemzetközi szervezetek minden tőlük telhetőt meg fognak tenni annak érdekében, hogy a magyar újnyilasok minél kedvezőtlenebb fényben jelenjenek meg mind Magyarországon, mind nemzetközileg. Ez sikerülni is fog nekik.

Az elmúlt években megindult Magyarország gazdasági fejlődése. Egy-két kivételtől eltekintve a választóknak ez egyelőre csak számokat jelent, és sokan még nem érzik, mit is jelentenek nekik azok az intézkedések, melyeket a gazdaság fellendítése érdekében az Orbán-kormány kezdeményezett. Evidencia, hogy ez a munka is beérik, és előbb-utóbb a népesség 70-80 százaléka fogja érezni, hogy egy racionális kormányzat gazdaságpolitikája az egész nemzetet segítheti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!