Miért nem ismeri föl egy tévés szerkesztő a szexuális zaklatást?

2015. április 28. 10:17

Nagyon úgy tűnik, hogy a tévé szerkesztői szinte egyáltalán nem látták a történteket különlegesnek. A napi összefoglalóba belefért, de amúgy semmi különös.

2015. április 28. 10:17
Erdélyi Péter
444

Ahogy az üvegplafonon pontosan írták: ami Gábor és Nóri között történt, az nagyon is valóságos, talán valóságosabb, mint bármelyik másik elem a műsorban. Erőszakos férfiak százai viselkednek így nőkkel nap mint nap Magyarországon (is). Ezt a jelenséget nem hogy be lehet, de kifejezetten érdemes is bemutatni. Csak közben a készítőknek egyértelművé kellett volna tenniük, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a történtek után Gábort nem zárták ki a játékból (az Éden Hotelt hónapokkal ezelőtt vették fel, ma hiába jön már rá bármire a TV2, a műsort nem tudja befolyásolni) a műsorvezető nem ültette össze a játékosokat, hogy ha már maguktól nem megy, akkor együtt tisztázzák: milyen viselkedés elfogadható és milyen nem.

Az, hogy ez miért történt így, annak két oka lehet, az egyik nyomasztóbb, mint a másik.

Több televíziós, kifejezetten kereskedelmi, az Édenhez hasonló műsorokkal is tapasztalt tévés szakemberrel beszéltünk, és egyikük sem zárta ki, hogy készítők érzékelték, hogy necces a jelenet, de valószínűleg úgy ítélték meg, hogy nagyobb baj nem lesz belőle (hiszen »nem történt erőszak«) viszont azt gondolták, hogy ez egy jól eladható, izgalmas rész lesz, úgyhogy szándékosan belevágták az adásba, várták a pozitív hatást. Az szinte biztos, hogy az Éden botrány körüli pár része jó nézettséget produkál.

Nagyon úgy tűnik, hogy a tévé szerkesztői szinte egyáltalán nem látták a történteket különlegesnek. A napi összefoglalóba belefért, de amúgy semmi különös. Ezt a verziót erősíti, a TV2 látható készületlensége: ha tudták volna, hogy egy rizikós rész jön, valószínűleg jobban felkészülnek annál, mint hogy vasárnap kiadják róla a világ egyik legcinikusabb közleményét, hogy aztán hétfőn meggondolják magukat.

Az biztos, hogy a helyzetet a produkciós cégnél és a TV2-nél egy sor embernek nem sikerült felismerni. Talán a csatorna vizsgálata majd kideríti, hogy volt-e a rendszerben olyan szereplő, aki szólt, hogy ez nem oké, csak nem hallgattak rá, vagy a tévé szerkesztői tényleg képtelenek azonosítani a szexuális zaklatást, amikor a szemük előtt történik.

Nem csak a férfiak, a nők sem. Az Éden Hotel főszerkesztőjét speciel Editnek hívják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lorne Malvo
2023. június 10. 14:59
ő már csak tudja... 444 zaklató, bántalmazó elvtárs
Antigoné
2015. május 31. 16:25
A főszerkesztő Editke a női nem szégyene.
Fakutya Vigyora
2015. április 30. 08:57
Mert a tévés/rádiós/444-es médiageci maga is kurva, igy semmi meglepőt nem talál benne.
Akitlosz
2015. április 30. 00:18
Mert úgyis akad ezer újságíró, akik felismerik helyette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!