Munkamentes alapfizetés: atombomba Magyarországra

2015. április 17. 13:44

Márpedig egészséges társadalom és hosszú távú béke csak ott lesz, ahol mindenki megtesz annyi erőfeszítést a saját boldogulása érdekében, amennyi az életerejéből és a szabadidejéből kitelik.

2015. április 17. 13:44
Első Kézből
Nyugati Fény

Márpedig egészséges társadalom és hosszú távú béke csak ott lesz, ahol mindenki megtesz annyi erőfeszítést a saját boldogulása érdekében, amennyi az életerejéből és a szabadidejéből kitelik. Nem lehet egészséges, életerős embereket arra biztatni, hogy mindörökké segélyesek/alapjövedelmesek legyenek, akiket a dolgozó réteg majd élethosszig finanszírozni fog.

Arról nem beszélve, hogy ha tovább erősítjük a követelőzés kultúráját, akkor hol lesz az egésznek a teteje? Ha bevezetnék a munka nélküli alapfizetést, az a járadékok további emelését ígérő populista pártok uralmát betonozná be, örökre megakadályozva minden felelős reformot az országban.

Minél többet akar szétosztani a politika az inaktívaknak, annál hatékonyabban üldözi el az országból azt a megmaradt 2-3 millió értéktermelőt, akinek az adóbefizetéseiből menne az egész buli. Márpedig egyre kevesebb pénzből egyre többet szétosztani nem lehet, mert annak eladósodás és államcsőd a vége.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. április 19. 23:55
Képzeljük el annak az embernek az életét, aki csak úgy minden hónapban kap egy "fizetést". Reggel felkel. Utánna?
Agnieszka
2015. április 18. 06:54
Nem hiszem, h. bárki irigyelné azokat, akik alapjövedelmet kapnának. NEM irigységről van szó. Az ország nagy része megműveletlen. Az élelmiszernek nevezett agyon vegyszerezett (h. kevesebb munka legyen vele) szemét külföldről jön be. Kétségtelenül egyszerűbb a keresőktől többet elvonni és elosztani, semmiért, a jövedelemmel nem rendelkezők között, mint több pedagógust, több falugazdászt foglalkoztatni, s vidéken, ahol a föld, a kert kínálja a munkalehetőséget, megszervezni a fiataloknak elsősorban JOBB oktatást, a felnőtteknek pedig azt a kétkezi munka lehetőséget, amire alkalmasok, mert még az általános iskolában megszerzendő alap készségekkel, mint írás-olvasás-számtan is gondok vannak. Ez a réteg eddig is kap ingyen oktatást, egészségügyi ellátást, olyat, amilyen, benne lennék, h. kapjon jobbat ez pénzkérdés, szintén, de ingyen zsebpénzt, semmiért, soha! A városi szegénység más gond, viszont nem tudom, h. ha városban nem kézenfekvő a megoldás a foglalkoztatásra, önfenntartásra, akkor azért az is méltányolható lenne, h. nem szabadon választott, ha nem telik rá, a városban lakás. Az ország nagy része szemetes, elhanyagolt. A munkát meg kell szervezni, embereket betanítani, ellenőrizve, irányítva dolgoztatni, máshogy nézne ki minden. Tudomásul kell venni, h. aki képtelen volt az arra rendelt fiatal korban szerezni kenyérkeresetre alkalmas szakmát, az nem sokat válogathat később. Mintha ez kevésbé lenne egyértelmű, mint a "jogos" igények. A gyermektámogatások rendszerét pedig még akkor is NAGYON sürgősen át kéne alakítani, ha ez azután igazán nagyon széles rétegek nem-tetszésével találkozna. Ilyen sok még szinte gyermekkorban, tanulatlanul, a semmire világra hozott kisgyerek felzárkóztatására nem lesz képes az ország, egyszerűen nem lesz miből.
Pinter68
2015. április 17. 21:37
Bár értem és helyeslem a PM szándékát az ötlettel (a különösen és önhibájukból leszakadtak helyzetbehozását) azt hiszem, nem így kellene megoldani. Ugyanis, nagyon nehéz megjósolni, hogy vajon nem azok lennének-e valóban többségben, akik visszaélnének vele. Lássuk be, ez a "mogoldjuk okosba" országában eléggé valószínű.
csender
2015. április 17. 21:37
PM= Pusztuljon Magyarország A Kárpát-medencére pályázó idegenek fiatal bérencei. Le velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!