És ön elolvassa a cikket, mielőtt hozzászólna?

2015. április 03. 11:54

A csali cikket 13 ezren osztották meg, a hozzászólók között tucatszám voltak, akik kizárólag a cím és az ajánló alapján formáltak indulatos véleményt a témáról.

2015. április 03. 11:54
Borbás Barna
Válasz.hu

Óriási lebukás: önök közül sokan olvasás nélkül kommentelnek – szól az Index tegnapi olvasóközönség-kutatásának címbe is emelt következtetése. Módszerük egyszerű volt: április elsejére kitaláltak egy teljesen kamu, feltehetően nagy tömegeket irritáló állítást (arról, hogy a vidéki magyar emberek intelligensebbek, mint a budapestiek), gyártottak rá egy hangzatos címet és leadet, majd megosztották a hírfolyamukban. A cikk törzsszövegében jelezték, hogy a téma nem komoly, az egész csak a facebookos közönség tesztje, tehát aki vette a fáradtságot a kattintásra (nem nehéz), rájöhetett, hogy miről szól a történet.

Az eredmény parádés: a csali cikket 13 ezren osztották meg, a hozzászólók között tucatszám voltak, akik kizárólag a cím és az ajánló alapján formáltak indulatos véleményt a témáról.

A jelenség persze nem csak az Index Facebook-táborában létezik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2015. szeptember 08. 15:10
nem a jogtalanon van a hangsúly, hanem a "kárt okoz" kitételen. hiszen mégis milyen (bíróság előtt bizonyítható, tényleges) kárt okoz egy szenzációhajhász cím?
balbako_
2015. április 24. 07:45
Továbbmegyek az Index - és persze a többi balliberális média is -a pozitívumot is képes negatívumként beállítani valami harsány blikkfangos címmel. Ha Orbán mond valamit akkor "bevallotta", a felminősítést úgy tálalják, hogy még mindig nem éri el a befektetésre ajánlott szintet, viszont a paksi orosz hitel aminek a kamatai megegyeznek az amerikai AAA besorolás kamataival megroggyantják az országot stb.
Ellensúly
2015. április 15. 16:13
„Vette a fáradtságot” – jááááj! Te nem tanultál magyar nyelvtant?! Nem csodálom, hogy a kedvenc hetilapomban minden héten van egy-két-három tucat súlyosabb helyesírási-nyelvhelyességi hiba.
tevevanegypupu
2015. április 08. 11:32
De hát igaz..a vidékiek intelligensebbek mint a budapestiek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!