Miért lehetne vádlott Szijjártó Péter?

2015. március 27. 11:10

A kükümminiszternek konkrét bizonyítéka volt arra – mégpedig legkésőbb március 9-én –, hogy a Quaestor csalást vagy sikkasztást követett el, és mégsem tett lépéseket vagy feljelentést.

2015. március 27. 11:10
Szily László
Szily László
Cink

„A kükümminiszternek konkrét bizonyítéka volt arra – mégpedig legkésőbb március 9-én –, hogy a Quaestor csalást vagy sikkasztást követett el, és mégsem tett lépéseket vagy feljelentést. A kulcs az, hogy Tarsoly Csabáék készpénzben fizették vissza a Külügy államkötvényeit.

Van egy igen fontos elem, ami rávilágít arra, hogy a Quaestor-ügy milyen sok részletében nem mond igazat a kormány. Ennek – ha lenne valaha rendes nyomozás az ügyben – döntő jelentősége lehetne. A lényeg pedig az, hogy amikor a Külügy alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház március 9-én, a Quaestor később hazugságnak bizonyuló öncsődbejelentése előtt néhány órával visszakapta a 3,8 milliárdos államkötvény-csomagját, akkor igazából nem államkötvényeket kapott vissza. Hanem készpénzt. Ezt ténynek vehetjük. Ők is elismerték, Lázár János is beszélt róla csütörtöki tájékoztatóján.

Így fogalmaz az ügyről a Jogszolgáltatás blog friss posztja:

»A legeslegkésőbb akkor, amikor a Questornál elhelyezett 3,8 milliárdnyi állampapír helyett készpénzt kaptak vissza – mint ezt a kormány elismerte –, abban a pillanatban kétségtelenné vált, hogy sikkasztás és/vagy csalás történt a brókernél. Az állampapírokat a a Quaestor jogtalanul használta föl. Ráadásul feltételezni kellett volna, hogy a minisztérium cége a legutóbbi, az MNB által részben engedély nélküli kötvénykibocsátásból (értsd: hitelfelvételből) származik. A készpénz megérkezése utáni percben – március 9-én – a minisztériumnak/Szijjártónak büntetőfeljelentést kellett volna tennie. Ezt „elmulasztották”, így ettől a perctől kezdve az ő büntetőjogi felelősségük is fennáll!« (...)

A minisztérium tehát 9-étől tudta, hogy hozzányúltak az állapapírokhoz, de 25-éig, vagyis 16 napig semmit sem tettek. Majd amikor a sajtó rákérdezett, azt állították, hogy most kezdtek el akciózni. 16 nap egy ilyen ügyben rengeteg bizonyíték vagy pénz eltüntetésére elég. Nem csoda, hogy egyre többen gondolják azt, Tarsolyt és a cégét ebben az ügyben központilag fedezik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. március 27. 14:52
Kíváncsi lennék, Szily & Tsai meddig rugóznak ezen a baromságon. A blogolás a fikaújságírás feneketlen gödre, de ahogy Győzikére, erre is van vevő. Ásó is akad, hogy a gödröt mélyebbre vermeljék.
catalina9
2015. március 27. 13:48
Szily profi a befektetésekben, ő is befektető, vagy legalább is strómanja az amerikai nagybácsinak: A harmadik lehetőség, hogy az egyébként a piac mindenhatóságát hirdető liberális véleményformálókat üzleten kívüli célok által meghatározott támogatásban részesítenek ilyen-olyan amerikai „nagybácsik”. Utóbbira a legnyilvánvalóbb példa Magyarországon a 444.hu, melybe nemrég szállt be kisebbségi – de a kiadó alapszabálya és tevékenysége tekintetében vétójoggal rendelkező – tulajdonosként a Soros György által elindított Media Development Investment Fund (MDIF) egyik cége. Közben az Átlátszó.hu egyik legfőbb intézményi támogatója a szintén nem profitelven működő Open Society Foundations. A CINK.hu pedig az amerikai Gawker Media egyik tesztoldala; a SZILY László nevével fémjelzett blogfelületen nincsenek reklámok – hiszen itt ugyancsak nem szempont az üzleti eredményesség. És itt az újabb „versenytárs”: tegnap a Cink hozta a hírt, hogy az LMP korábbi mecénása, Richard Field ősszel új politikai-oknyomozó portált indít – és a projekthez volt origósokat használ majd. Field máris jelezte, nem a hirdetésekre épít, a finanszírozó amerikai magánszemélyek „a magyar demokráciába való befektetésnek tekintik” a lapalapítást..." a sekélymagyarok...
catalina9
2015. március 27. 13:44
»A legeslegkésőbb akkor, amikor a Questornál elhelyezett 3,8 milliárdnyi állampapír helyett készpénzt kaptak vissza – mint ezt a kormány elismerte –, abban a pillanatban kétségtelenné vált, hogy sikkasztás és/vagy csalás történt a brókernél. " Miért is?
pollip
2015. március 27. 12:51
Szegény cikkíró szerint ha valaki kap egy levelet, akkor vádlott lehet. Nem lehetséges, hogy a levélre adott válasz sokkal többet mondana? Már ha lenne:-))) arról nem tud írni, mert nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!