Arccal a kommunikációs csőd felé

2015. március 12. 08:50

Saját újságíróképzés, saját hírcsatorna, saját bloggerek. Pénz van rá, közönség nincs. Pedig az a közönség pénze.

2015. március 12. 08:50
Németh Róbert
hvg.hu

„Különféle adminisztrációs módszerekkel háttérbe szorítanák, vagy akár meg is szüntetnék a jelenlegi kommunikációs szakokat, és az egyébként rendkívül népszerű kommunikációs képzést – amit nem megszüntetni, hanem fejleszteni kellene – többé-kevésbé átterelnék a már nevében is ámulatba ejtő Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Ott képeznék – gondolják ők – a hű kommunikátorokat, szerkesztőket, újságírókat ésatöbbi. És akkor ez így rendben is lesz. Mintha legalábbis 2015-ben, ebben a végtelenül diverzifikált, részben alulról építkező, részben netes-blogos-közösségi médiás világban valódi megoldást jelentene akár az ő szemszögükből az, hogy beszűkítik és irányba teszik az újságíróképzés csatornáit. Mintha azzal, hogy házilag képeznek embereket, ezt a poszt-poszt-posztmodern médiateret le lehetne uralni. Azt már meg sem kérdezem, hogy – ha egyébként már önköltséges képzésről lenne szó – mi köze van az államnak ahhoz, hogy a polgárai hol költik el a pénzüket, s, hogy kinek jó az, ha az egyetemek komoly bevételektől esnek el.

Mindeközben hírtévévé alakítják a nemzeti főadót, az m1-et, amivel gyakorlatilag teljes sebességgel jéghegynek vezetik a közmédiának ezt az egyébként lassú és kopottas gőzhajóját. Az amúgy is alig nézett csatornát minden ésszerű számítás szerint egy nagyjából egy százalék körüli, teljesen érdektelen, marginális csatornácskává züllesztik le, miközben az úgy-ahogy még működőképes szórakoztató tartalmakat úgy nyakazzák le, hogy azokat áttolják a tévénézői/nézési szokások szerint eleve kevéssé szem előtt lévő Duna Televízióra. Briliáns!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2015. március 15. 21:52
Mondja ezt a szuper hiteles, szuper független, szuper sikeres HVG! :))))))))))))))))))))))))))))) Lassan csak ők olvassák a saját újságjukat! :))))))))
drkovax
2015. március 12. 18:30
A kilencvenes években volt majd 10 év, amikor az ország _összes_ egyetemi szintű "újságíró" képző intézetében Havas Henrik szabta meg a tanmenet és az államvizsga tartalmát és senki nem végezhetett úgy, hogy személyesen nála nem vizsgázott. De mert Havas még Horn Gyulának is volt (3 napig) szóvivője, ez teljesen természetesnek számít a balosoknak a mai napig is ...
Bokros Birka
2015. március 12. 18:29
Hát igen az Anker-közi parasztokat Soros szépen spekuláns pénzén felhizlalja és kimossa a Népszabadság által rájuk akasztott házgyári lakosok közül (panelproli). Aztán libatollat ad kezükbe és irány jobboldali médiának, olyan Kósáné Kovács Magdolna által meghatározott polgári hülyítéssel. Azért ne felejtsétek el a Héber Világ Gazságánál a proletár médiát a Népfarkát is a jobboldali Simliske tartja szalmaszálon életbe, nem a panel proletáriátus.
Agricola
2015. március 12. 18:28
"saját bloggerek. Pénz van rá," Ki mint él, úgy ítél! A HVG-nél van rá pénz. Ki tulajdonolja a HVG-? A HVG-nél csak saját blogger szólhat hozzá a HVG újságírói által összetalicskázott katyvaszhoz. Zéró tolerancia van a HVG-nél a másként gondolkodó hozzászólókkal szemben. Ezeket a HVG cenzora egyből kipenderíti, mint a macskát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!