Lázár János hazudik a Quaestor-ügyben

2015. március 26. 19:29

A kormány feladata az lett volna, hogy 1-2 nap alatt felkészüljenek, és megpróbálják megvédeni a betéteseket. Ehelyett a kormány kiszedte a saját pénzét, hogy ne legyen nekik ciki, majd nem csinált semmit.

2015. március 26. 19:29
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A Hír Tv azt kérdezte Lázártól, hogy miért nem védte meg a kisbefektetőket a kormány, ha az állami pénzeket igen. Erre Lázár két dolgot felelt. Nem akartak rémhírt terjeszteni, illetve, hogy »csak olyan információkat elemeztünk, amik a nyilvánosság számára is hozzáférhetőek voltak«.

Csakhogy ez nem igaz, nem voltak ilyen nyilvánosan hozzáférhető információk. A napi.hu és a portfolio keresője is visszadátumozható. Ha bármelyikbe beírjuk a Quaestor szót, a Buda-Cash csődje és a Quaestor csődje közötti időtartamra, akkor 0 találatot kapunk, ahol felmerülne, hogy a Quaestor csődje várható. Nem volt ilyen nyilvános információ.

De a másik állítása is hamis Lázárnak. Hiszen nem rémhírterjesztésről lett volna szó. Ugyanis a Quaestor tényleg bedőlt. Nem az lett volna a kormány feladata, hogy bedobják a hírt és üljenek, hanem hogy 1-2 nap alatt felkészüljenek (állítólag egy március elejei kormányülésen hangzottak el az első bizalmas információk, ez legalább 5 nappal a Quaestor csődje előtt volt), és megpróbálják megvédeni a betéteseket, az MNB-vel közösen, de legalábbis enyhíteni a kárt. Ehelyett a kormány kiszedte a saját pénzét, hogy ne legyen nekik ciki, majd nem csinált semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. március 27. 14:06
Jámbor András csendesen kérődzik, de nem egy jámbor fajta. A jámbor barom szerint: "A kormány feladata az lett volna, hogy 1-2 nap alatt felkészüljenek, és megpróbálják megvédeni a betéteseket." Ha a kormány mindenható lenne akkor ezt is meg tudná tenni. De nem mindenható, még az Egyesült Államokban sem. A VG írta: 2009. 9. 12. 08:36 A Wall Street legnagyobb csalássorozatát elkövető Bernard Madoff lenézte és kinevette a tőzsdefelügyelet (SEC) ellenőreit, akiket szerinte könnyedén ki lehetett játszani, derült ki egy évekkel ezelőtti telefonbeszélgetésből, amelynek szövegét a napokban hozták nyilvánosságra. Az egykori üzletember több évtizeden át legalább 65 milliárd dolláros kárt okozott befektetők ezreinek, akiket a piramisjátékra hasonlító Ponzi-trükkel csapott be; fantom bevételeket produkált látszólagos tőzsdei ügyletekből, miközben a korábbi befektetők magas hozamát az új áldozatok pénzéből fizette ki.
pollip
2015. március 27. 11:46
Ha összedől a bankrendszer, akkor azok is bukják a pénzüket, akik nem ezeknél a bróker cégeknél voltak!
qccqccqcc
2015. március 27. 09:51
Pereld be baszd meg, és állj elő a bizonyítékaiddal. Ja, hogy az nincs, csak a süket liberális duma...
Onurisz
2015. március 27. 08:55
Egy újabb barom ír elképesztő marhaságokat zorbánozó rosszindulatból és/vagy amiatt, mert minimális pénzügyi ismereteket sem tanítanak az iskolákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!