Menekültek, bevándorlók, mozlimok

2015. január 29. 15:02

Európa most retteg a terroristáktól. Hamarosan mélyreható tanulmányok születnek a terrorizmus elhárításáról, és hogy melyik mozlimot kell szeretni, és melyik mozlim ellen kell védekezni.

2015. január 29. 15:02
George F. Hemingway
Magyar Nemzet

„Európa most retteg a terroristáktól. Hamarosan mélyreható tanulmányok születnek a terrorizmus elhárításáról, és hogy melyik mozlimot kell szeretni, és melyik mozlim ellen kell védekezni. Az is vita tárgya lesz, hogy hogyan kell vagy nem kell a terrorizmust összemosni a bevándorlással. Ugyanakkor az elkövetkező idők fókuszában minden bizonnyal a terrorizmus elleni harc és az európai és tengerentúli mozlim közösségek pacifikációja lesz. Véleményem szerint a fent megjelölt irányvonal nem célravezető. Akármennyire fájó és költséges, a terrorizmus elleni harc megnyerhető, az Egyesült Államok és az Európai Unió összefogásával. De ez a rövid időn belül biztosra vehető siker semmit sem tesz az európaiak valódi problémájának megoldásáért. Mert kétségkívül a jelenleg Európát fenyegető nagy problémák egyik legnagyobbja a bevándorlás.

Ha ez így van, akkor miért oly nehezen vehetők rá Európa vezető hatalmai, publicistái és gondolkodói, hogy ennek a valós problémának a megoldásával foglalkozzanak? Véleményem szerint erre a kérdésre a választ valahol a politikai korrektség és a gonosztól való irtózás furcsa keverékében kell keresnünk. Merthogy melyik tisztességes ember szeretne akármilyen kérdésben is egy oldalra állni a szélsőjobbal? Szóval ez kellemetlen, de csak azért, mert számunkra elfogadhatatlan egyének és irányzatok is egyetértenek abban, hogy az európai bevándorlási politika reformra szorul, nem halaszthatjuk el a bevándorlás kérdésének felülvizsgálatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2015. január 29. 22:50
az EU-nak nem bevándorlási, hanem kivándorlási programokat kell szerveznie. Aki hithű muszlim módjára akar élni, az ne keresztény gyökerű országban tegye, mert a hely alkalmatlan rá. Gute Heimreise.
Theorba
2015. január 29. 20:51
(Kommentár nélkül) Máma 12h36'-kor átment Bácsszentgyörgyön (150 lelkes határmenti falu), egy fiatal pár. Nem köszöntek. Fél óra mután egy határőrkocsiban láttam őket viszont.
Box Hill
2015. január 29. 19:53
Ja, akik a vörös terror ellen nem léptek fel kellő eréjjel anno, azok most megkapják a zöld terrort. Serves you right.
lenhardt
2015. január 29. 17:32
"Merthogy melyik tisztességes ember szeretne akármilyen kérdésben is egy oldalra állni a szélsőjobbal?"- írja ez a szerző, és máris kétségbe vonja azok tisztességét, akik nem úgy gondolkodnak, mint pl. ő... Azt hiszem, ilyen pökhendi kijelentésekkel nem teszi magát népszerűvé, hiszen több millió olyan ember él hazánkban, akiket a liberálisok "szélsőjobbosnak" neveznek (és ez még a legenyhébb jelzőjük, kapnak ennél cifrábbakat is...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!