Parasztfelkelések és tüntetések

2015. január 01. 15:49

Ezen elmúlt 25 évező, szélsőséges civil szervezetek tehát szerintem olyanok, mint a parasztlázadások: csak ők akarnak lenni az új nemesek.

2015. január 01. 15:49
Brendel Mátyás
Piroslap

„Ezen elmúlt 25 évező, szélsőséges civil szervezetek tehát szerintem olyanok, mint a parasztlázadások: csak ők akarnak lenni az új nemesek. Érhető, miféle elégedetlenségből fakadnak, de sok mindent nem fognak elérni. Ha némi sikerük van, és szerencséjük is, akkor legfeljebb néhány sérelmükre kapnak orvoslatot. De lehet, hogy arra sem.

Ennél tisztességesebb az olyan tüntetés, mint például a Netadó elleni tüntetés, amely eleve csak egy sérelmet kifogásolt, és kapott is rá orvoslatot. Itt a szervezők nem akarták rögtön leváltani a Parlamentet, és beülni a helyükre. Ez irreális lett volna. Ilyesmi volt az a korrupció elleni tüntetés, amelyet nem ezek a parasztvezérek vezettek.

Tisztességes lehet – és remélem, hogy a január 2-ai tüntetés ilyen lesz – ahol a társadalom  a politika, a rendszer megváltoztatásáról beszélnek, de mélyről kezdik, a szavazók mentalitásának megváltoztatásával, és nem csupán arról beszélnek, hogy ki takarodjon el, és, hogy majd ők ülnek a helyükre. Remélem, tényleg használható változásokról beszélnek majd a szónokok, és nem forrófejű hülyeségről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 02. 14:52
Quet [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 12:30 Én bárkivel felvállalok nyílt vitát, de miért nem tudja használni a "válasz erre" gombot?" Mert akkor nincs szorosan egymás alatt a tézis és az antitézis, és így biztos módja a mellébeszélésnek.
catalina9
2015. január 02. 11:52
Quet [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 11:08 Hülye voltál, az is maradtál idén is." Komoly mondás volt, amolyan Dopemanhoz, vagy poppyhoz méltó. De ha esetleg felvállal egy nyílt vitát, nosza rajta jelezze, hátha bátrabb az elvtársainál.
catalina9
2015. január 02. 10:53
criticus [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 10:01 Ez szemétség volt, konkrét tényekkel, konkrét személyekkel, konkrét időpontokkal szembesíteni. Nincsenek még ehhez szokva." Hát igen, ahogy tetemrehívás van, beáll náluk a hullamerevség. Akkor jön a "maguknál meg verik a négereket" c. óbégatás. Most éppen Jóbarát elvtárs infúzióján csüngenek, de hamarosan beáll a hatalmas bukás ott is, Áfástól, Bungéstől, MSZP-stől...
catalina9
2015. január 02. 10:50
Quet [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 2. 07:17 De az elvitathatatlan, hogy amennyivel többet beleraksz a fejébe, annál eredményesebb lesz az életben. Ld. STATISZTIKA. Hiába hülyepicsaszakozol itt." Ez igaz, ezért van az, hogy a liberálisok nem igen akarnak belerakni a fejekbe, és ha igen az a bűfészakok tudománya, etika, politikatudomány, esztétika stb. stb. "...A globalizáció pedig nem elrejti, inkább felerősíti ezt a jelenséget. Növekvő különbség alakult ki a feltörekvő és a fejlett világ fiataljainak motivációja és tanulási eredményei között. Az utóbbiban fokozatosan csökken a tanulás és a tudományok népszerűsége. A diákok elfordulnak az unalmasnak, nehéznek tekintett tantárgyaktól, és a könnyebben elsajátíthatónak és élvezetesebbnek tekintett pszichológiát vagy médiatanulmányokat választják. Erre utal, más oldalról, az a felmérés, amely szerint azokban az országokban (Kína, Dél-Korea), ahol a diákok szoronganak a matekeredmények miatt (mert nem mindegy nekik az eredmény), ott a teljesítmények magasabbak, mint ahol (a legtöbb nyugati társadalomban) a diákok közömbösek az elért eredmény iránt. A fejlett világ diákjait egyre kevésbé érdekli az iskolai teljesítmény. Ők a korosztályi csoport - legkevésbé az iskolai teljesítményre "kihegyezett" - elvárásainak akarnak megfelelni...."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!