Intellectual mediocrity

2014. december 23. 11:39

Ha mindezek után azt hinnénk, hogy legalább az „utcai ellenzék” (takarjon ez a kifejezés bármit is) életképes, akkor rohadtul tévednénk.

2014. december 23. 11:39
Szabolcsi Gergely
Alternatíva

„Rohadt nagy bajok vannak a magyar köz- és politikai életben, és kivételesen nem arra gondolok, hogy mennyire undorító az Orbán-kormány, hanem arra, hogy mennyire röhejesen középszerű annak az ellenzéke. (...)

Ha ezt az alapvetést elfogadtuk, akkor utána nem nehéz rájönnünk arra, hogy tulajdonképpen a teljes ellenzék idei szellemi teljesítménye értelmezhetetlen. Lehetne itt hosszasan elmélkedni arról, hogy az LMP hogyan lett önmaga paródiája (még pár éve és globkrit pártból tökéletes kommunisták lesznek), vagy arról, hogy hogyan sikerült még a szárszói színvonalnál is mélyebbre süllyedni Falussal, hogy a rasszista demokratákról, vagy a Liberálisok váratlan felbukkanásáról, de igazából ugyanúgy fölösleges, mint minden Gyurcsányra pazarolt perc.

Ha mindezek után azt hinnénk, hogy legalább az »utcai ellenzék« (takarjon ez a kifejezés bármit is) életképes, akkor rohadtul tévednénk. Szeretném megtudni, hogy ki a tököm találta azt ki, hogy egy kemény slammel Orbán Viktort el lehet zavarni? Vagy ki szerint izgalmas egy követhetetlen szónoklat a magyar adórendszerről? (Egyáltalán, miért hiszi bárki is, hogy az adózással az olcsó demagógián túl bárhogy is lehet hatni az emberekre?) Arról már nem is beszélve, hogy az összcivil társadalom válasza Orbán kormányzására végül mi lett? Egy új közösségi háló! Kurva jó lesz amikor majd két slam és három ordibáló kommunista között egy beszédhibás hivatalnok bejelenti párezer ember előtt. Igen, ettől tuti alapjaiba inog majd meg az Orbán-kormány. A demokrácia nevű játékot pártok játsszák, szép dolog elindítani az ötvenedik mozgalmat és létrehozni még egy facebook-oldalt (majdnem azt írtam, megalapítani, de az talán túlzás lenne), de ezek nem indulnak választásokon, sőt ami azt illeti a lakosság töredékéhez érnek el. Persze ha a cél egy szdsz-nyi kör támogatásának megszerzése, akkor a dolog teljesen oké, csak erre ott van az MLP, az LMP, a DK és az Együtt-PM.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. december 23. 17:29
Rendöröket röhögcsélve taszigálni nevetséges dolog.Bunyózni is akarunk,meg nem is.Vagy menjenek nekik,vagy hagyják a fenébe az egészet ha gyávák.Amikor a kis horzsolást mutogatta az az egy tüntető,a liberál sajtó keresztüzében,majdnem elsírta magát.
Rockpapa
2014. december 23. 17:24
Az ellenzék baja ott kezdődik,hogy nyilvánvalóan külföldi segitséggel akar a hatalomra jutni.Amikor nyiltan bármely nyugati ország felkarolja,és pénzeli őket elfordulnak tőlük.A segítség nem önzetlen,valamikor a győzelem után benyújtják majd a számlát.Ha meg kérnék az USA embereit hogy legalább a látszat kedvéért ne jelenjenek meg minden gyűlésükön ,sokkal hatásosabb lenne.De ez az ostoba hiú Goodfriend ezt nem veszi észre.Egy szolga nemzetnél ez bejön,de nálunk nem.Tanulmányozni kelett volna a történelmünket mielött idejön.Hülye konok nép vagyunk.A Szovjet birodalomnak is nekimentünk,pedig esélyünk sem volt.
Ellensúly
2014. december 23. 17:15
Idegenszívűségből vagy dedósságból van angol címe az írásnak?
várúr
2014. december 23. 14:13
Goodfriend Bandi jópár percet pazarol Furcsányra... Sajnos én is a szerzőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!