Rossz kormányzás és középosztály-ellenesség

2014. november 25. 19:21

Az elmúlt évek gazdasági válsághelyzetében a kormány már régen letett a magyar középosztály megerősítéséről. Helyette egy szűk, néhány százezer fős új osztály megerősítésére törekszik.

2014. november 25. 19:21
Szigetvári Viktor
Szigetvári Viktor blogja

„Az elmúlt évek válságának eredményeképpen gyengülő magyar középosztály gyarapodási ambícióit nem tiszteli sem ez az intézkedés, sem pedig általában véve a 2010 utáni Fidesz-kormány. A versenyképességes tudásra törekvő családok oktatási szolgáltatásait épp most veri szét végleg az állam a gimnáziumok gyengítése és a magyar felsőoktatás elsorvasztása révén.

Az elmúlt évtizedekhez képest most válik felnőtté az első olyan korosztály, amely joggal gondolhatja, hogy felnőtt korában számukra nem lesz jobb az élet, mint szüleik számára, és joggal lehetnek kétségeik abban, hogy majdan megszülető gyermekeik számára milyen jövőt kínálhat Magyarország.

E fiatalok közül ma sokan érthető okokból tüntetnek az establishment ellen országszerte. Szervezetlenül, inkoherensen, vezetetlenül, de őszinte felindultsággal. E jellemzőkből semmit sem érdemes most kívülről, főleg a pártpolitika felől kritizálni, mert minden ilyen értelmetlen volna. A kimondott szavakról, gondolatokról szabad és kell véleményt mondani, akár politikusnak is.

De a 2014 őszi indulatok mögött ott van az amúgy is gyengülő, széteső magyar középosztály segélykiáltása is. Ebben jelent immár új hangot a maradék magánnyugdíj-pénztári megtakarításukat féltők hangja. Remélem, a kormány meggondolja magát, és visszavonja ezt a tervet is, az internetadóhoz hasonlóan. Ezúttal nemzeti konzultáció nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 26. 15:04
Kunhalmi Elvtársnő a szovjet filmek szorgos, optimista kombájnoslánya, felpattan gépre, hangosan énekelve kihajt a földekre, és mosolyogva visszajön azzal, hogy elvtársak nincs termés, mert nem is vetettünk. Erre jön Szigetvárij elvtárs az agronómus és elmondja, hogy kellett volna vetni, mert kongresszusunk megszavazta, de a fasiszták manipulálták a naptárt, így lekéstük a megfelelő időpontot. Most azonban elemezzük a helyzetet, és összeül újra a kongresszus és eldönti, hogy vetünk-e. El is döntik, de kiderül, hogy nincs vetőmag. Elmennek a kolhozelnökhöz Gyurcsány Gyurcsányevics elvtárshoz, aki éppen apró kertjében vet. Az elvtársak éppen felvetik a problémát, mikor észreveszik, hogy Gyurcsányevics a kolhoz vetőmagját veti az apró kertjében. Gyurcsányevics elvtárs honnan vetted te ezt a vetőmagot, kérdezik. Hát Bajnai elvtárstól kaptam, hangzik a válasz. Ki az a Bajnai elvtárs? Hát éppen most számolja fel a kolhozt. Irány Bajnai Elvtárs, hol a vetőmag? Hát azt elvitte Gyurcsányevics Elvtárs, de sebaj elvtársak itt van Andrej Gudfrendovics elvtárs aki hozott nektek génkezelt magokat. Hip, hip Hurrááááá, énekszó és tánc köszöntse, zengjen a dalunk elvtárs…
Kamcsatka5
2014. november 26. 13:19
Miért nem kussolsz már, szv.
kispufi
2014. november 26. 11:00
ő most egyébként olyan, mint fodor gábor a fodorgáborpártban, vagy neki még maradt valakije, esetleg a következő választásnak már szigetvári2018 néven fog nekifutni?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. november 26. 10:27
Ez egy 2010-es hír. Nyilván a "2/3" úgy érzi sanszos, hogy bekerüljön a lottó sorsolásba. Jól becumizzák majd 30 év múlva mikor leesik a tantusz remegve várják, hogy valami demokrácia legyen már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!