Elkezdődött?

2014. október 27. 10:32

Egy kormány számára, amelyik a szabályokban nem, csak az „erőben” hisz, ez számít valóban potens ellenzéki hangnak.

2014. október 27. 10:32
Véleményvezér
444.hu

„Rendkívül tanulságos volt, hogy az internetadó-ellenes tüntetés hogyan alakult át pillanatok alatt egy, a Fidesz rendszerének alapjait megkérdőjelező demonstrációvá. Rendszeresen felhangzottak a »Ruszkik haza!«, a »Seggnyaló HírTv!«, illetve az »Orbán takarodj!« skandálások. A legnagyobb üdvrivalgás pedig az EU zászlót fogadta. Mindeközben mintegy fél órán át teljesen védtelenül állt a Fidesz egyik központi épülete, amelynek kerítését bedöntötték és ablakainak egy részét betörték.

Mindez nem fog szavazatot hozni az ellenzéknek és nagy valószínűséggel nem jelenti egy új politikai képződmény hajnalát sem.

A kormányfőnek mégis nagyobb fejfájást fog ez okozni, mintha az előbbi forgatókönyvek valósulnának meg.

Ezek az emberek ugyanis nyilvánvalóan zsigerileg elutasítják őt és a rezsimjét, miközben legalábbis egy este erejéig nem hatotta meg őket a kétharmad hatalma. Ez pedig egy olyan, az utcagyerek hatalmi felfogását tükröző (csak az »erő« számít) gondolkodásban, mint Orbán Viktoré, rettentő ijesztő lehet. Valószínűleg nem véletlen az sem, hogy olyan fontosságot tulajdonít a fegyveres erők drámai mértékű béremelésének.

Nem világos még, hogy tényleg valódi változás kezdődött-e el a tegnapi demonstrációval. Ha a kormány meghátrál, akkor könnyen lehet, hogy mérföldkőként tekinthetünk majd a vasárnapi tüntetésre. Olyanra, mint ahol új recept született a kétharmad mind elképesztőbb intézkedéseinek ellensúlyozására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2014. október 27. 11:40
Reménykedtek a budapesti Majdanban? Nem fog összejönni, köcsögök. >:-)
1000bocs
2014. október 27. 11:23
Ugyanezen újságíró kollégák a 2006-os zavargások alkalmával következetesen "csürhézték" az utcán levő tízezreket néhány száz jól beazonosítható bajkeverő cselekményei miatt. Elvárom, a pártatlanságot és a sokat emlegetett függetlenséget aláhúzandó a tegnapi rendezvény összes részvevője csürhézve legyen mostantól még legalább tíz évig. Le az internetadóval, egyébként. De, mint tudjuk ennek a tüntinek csak apropója ez a gumicsont. Pl. André sem azért volt kinn, mert zavarná bármi adó amit a magyaroknak fizetniük kéne. Kimegy az egyszeri ballibsi a térre, körbenéz - de sokan vagyunk! - és a remény melengeti kicsi szívét. "Leszünk mi még tízmillióan a sajtószabadságért!"
Alarik
2014. október 27. 11:05
Új, ám csalfa remény. Majd elhalkulnak a lágy trilláid, és elhalványulnak a tarka képzeteid. Idővel a reményhalad elhagy. Végül új társad lesz, a szarokrája.
Ellensúly
2014. október 27. 11:03
A szerző szerint Orbánék csak az erőből értenek? Bezzeg a jó Gyurcsány! Az ő idején semmi erőszak nem volt. A készenlétisek csokikat meg virágot osztogattak a járókelőknek…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!