Vajon mit lép most OV?

2014. október 28. 22:53

Ami pár napja még a bölcsesség jele lett volna, ma már könnyen lehet, hogy inkább a gyengeség jelének tűnne.

2014. október 28. 22:53
Török Gábor
törökgáborelemez

„Vajon mit lép most OV? S nem csupán az a kérdés, hogy mire képes, mire hajlandó, mit ismer fel, hanem az is, hogy van-e jó választása ebben a helyzetben. Pár nappal ezelőtt még simán visszavonathatta volna az internetadót, ha megérzi, mennyire veszélyes, de most már egy ilyen döntés is kétélű lehet. Sokaknak szimpatikus lenne ugyan a »hibáztunk, nem voltunk elég körültekintőek, megértjük a tiltakozást«, de azt gyanítom, hogy számosan - s nem is csupán az ellenfelei - meghátrálásnak, vereségnek gondolnák.

Ami pár napja még a bölcsesség jele lett volna, ma már könnyen lehet, hogy inkább a gyengeség jelének tűnne. Ha viszont nem lépnek, nem vonják vissza, meghagyják az ellenfeleiknek azt a számukra rettenetesen értékes szimbólumot, amelyre - mint azt ma is láthattuk - fel lehet építeni a tiltakozás teljes arzenálját, s amelyet használva az ellenzékiség meglepően új formáit és szereplőit lehet megmutatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. október 29. 16:09
Amúgy ha lenne koncepció és szemernyi igazság a fidesz adótervében, akkor miért nem közvetlenül az internet szolgáltató cégekre és miért nem árbevétel alapján vetik ki az adót??? Miért különböztet meg 700 és 5000 Ft-os maximummal lakossági és üzleti ügyfeleket? 7x annyiba kerül az üzleti internet? (tudjuk hogy nem). Ja, csak találomra beírtak két számot, mert a telefonadónál is így volt és ott is tovább lett hárítva?
lutra
2014. október 29. 10:35
Ennyit ér a politológia szak... A 2.300.000 szavazattal kormányzó konzervatívok nem rettennek meg 20.000 fővárosi hiperliberálistól. Ez nem szempont, Elemez úr.
Senye Péter
2014. október 29. 09:13
Mit lép, mit lép. Vsz úgy gondolja, hogy a tüntetéseknek nagyobb a füstje, mint a lángja. Így is van, ha nem locsolnak rá egy kis gyúanyagot.
imres
2014. október 29. 09:07
Most éppen tárgyal és kivár. Szerintem. Van ideje, november 17-ig. Nem fogja elkapkodni a döntést. Egyben biztos vagyok. Nem esik pánikba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!