Nemzeti parkok agrártámogatása

2014. szeptember 12. 17:03

Hatalmas hiba lenne természeti örökségünk megóvásán munkálkodó nemzeti parkokat megfosztani bevételeik jelentős részétől, amelyek így akár csődbe is mehetnek.

2014. szeptember 12. 17:03
Szabó Rebeka
Faecbook

„Írásbeli kérdést nyújtottam be Fazekas és Lázár miniszterekhez, hogy megtudjam, valóban érinti-e a földalapú támogatások rendszerének átalakítása a nemzeti parkjainkat is. Hiszen amellett, hogy szükség van az agrár-nagytőkéseknél koncentrálódó közösségi támogatás valamiféle átrendezésére (a kormány terve szerint 1200 ha fölötti birtokokra nem járna területalapú támogatás), hatalmas hiba lenne természeti örökségünk megóvásán munkálkodó nemzeti parkokat megfosztani bevételeik jelentős részétől. Amennyiben az állami kézben lévő, természeti környezetünk fennmaradásáért dolgozó nemzeti parkok bevételkiesését a kormány nem kompenzálja, azok akár csődbe is mehetnek.

Sajnos a Fidesz már megmutatta, mennyire érdektelen számára a természetvédelem, amikor 2010-ben beolvasztotta a környezetvédelmi tárcát, illetve hogy 2014 óta már önálló államtitkársága sincs az ágazatnak, ezért nem vagyok bizakodó, mindenesetre várom a választ a kérdéseimre”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. szeptember 13. 11:38
Drága Rebeka! Azzal miért bizonyít érdektelenséget a kormány, hogy minisztériumi, és államtitkársági adminisztráció helyett a természetvédelmi területek kezelőinek (és nem nemzeti parkok, kedves Rebeka) juttat anyagi támogatást? Ha egy nemzeti parknak bevétele van, azt gazdasági tevékenységből szerzi, nem állami támogatásból, mert az állami támogatás, és nem gazdasági tevékenységből származó bevétel. Ezt érti kedves Rebeka?
Scarlet Crusade
2014. szeptember 13. 09:06
Rebeka szívem, szerintem inkább ültess (sic!) búzát az hátha jobban megy neked... http://mandiner.hu/cikk/20140422_szabo_timea_tegnap_mi_is_meglatogattuk_soletormos_jenot
kjkj945
2014. szeptember 13. 08:18
http://mno.hu/magyarorszageloben/uj-barazdat-szant-az-eke-1223137
kjkj945
2014. szeptember 13. 08:17
"" Új barázdát szánt az eke című világhírű regényében az új útra lépett doni kozákság életét írta meg. A regény egy évtizeddel a polgárháború után játszódik. Végképp eldőlt a hatalom kérdése, most a falu szocialista átalakításán, a mezőgazdaság kollektivizálásán, a kolhozok megszervezésén volt a sor""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!