Gázos ügyek

2014. augusztus 15. 17:03

Kiderült: hazugság volt, amikor „mindössze” 260 milliárdos bevásárlásról beszélt a kormány, a valóságban 460 milliárdot tapsoltak el a közösből, de a teljes veszteség akár 600 milliárdra is felmehet.

2014. augusztus 15. 17:03
Somfai Péter
Népszava

„Szinte minden napra jut mostanában valamilyen »gázos ügy«, amelyet igyekezett a kormány valamilyen módon a titoktartás fátylával eltakarni, de pechére, nem sikerült. A napokban a trafik-csalások pályázati dokumentumait kellett átadnia az egyik ellenzéki pártnak, talán néhány napon belül további dokumentumok is nyilvánosságra kerülhetnek. Most a »gázbomba« robbant be: az átlátszó.hu követelésére ki kellett adni a sajtónak az E.On gázüzletágának megvásárlási dokumentumait. Kiderült: hazugság volt, amikor »mindössze« 260 milliárdos bevásárlásról beszélt a kormány, a valóságban 460 milliárdot tapsoltak el a közösből, de a teljes veszteség akár 600 milliárdra is felmehet. A most megismert dokumentumokból kiderült: az eladó egy sor fontos papírba nem engedett belenézni mindaddig, amíg a miniszterelnök alá nem írta a vételi szándéknyilatkozatot.

Látatlanban aláírta - és egy csődtömeget vett meg. Mindössze annyi történt, hogy élt »az alkotmányos jogával«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. augusztus 16. 20:52
kit érdekel.... megtehetik oszt jónapot...birka bégess
csurcsányi
2014. augusztus 16. 00:18
Somfai az olyan szakértő, mint annak idején a Horn kormány volt.
csurcsányi
2014. augusztus 16. 00:14
A maszop-szadesz kormány,hogy eladta ezt a gáz üzletágat annak idején vajon mekkora kárt okozott,országnak arról már senki nem beszél. Hol a lové elvtársak?/Csurka I/
narmer
2014. augusztus 15. 20:04
Eltapsolni? Hol tanultál magyarul, bocsánat fogalmazni?Kivéve ,ha a lapod egy trágyahányás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!