Az eltökélt

2014. augusztus 04. 19:53

Vallom, hogy a borász akkor hiteles igazán, ha otthonosan mozog a fehér-, a vörös-, a rozébor és a pezsgő készítésében is. Portré.

2014. augusztus 04. 19:53
Gincsai Tamás
iMád

„Vallom, hogy a borász akkor hiteles igazán, ha otthonosan mozog a fehér-, a vörös-, a rozébor és a pezsgő készítésében is. Magam a Vylyánnál két vörösboros szüretben is részt vettem, Ipacs Szabó István szárnyai alatt. Végül erős honvágyam támadt Tokaj-hegyalja után. Ekkoriban szólt egy barátom, hogy borászt keresnek a Holdvölgynél. Idén pedig már a második szüretemnél tartok, és nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy folytathatom amit, Berecz Stephanie elkezdett. A Holdvölgy huszonöt hektáron gazdálkodik Mádon. Területeink a Holdvölgy, az Úrágya, a Nyúlászó, a Király, a Kakasok, a Betsek és a Dorgó dűlőkben fekszenek. Csúcstechnológia áll a rendelkezésemre a szőlőfeldolgozástól a palackozásig és Tokaj-hegyalja egyik legjobb szőlésze Hornyák László a kollégám. Az ő tökéletes munkájára is szükség van, ugyanis tudom, hogy a bor minősége nyolcvan százalékban a szőlőben dől el. A pincerendszerünk pedig ideális klímát nyújt boraink érleléséhez.

Érdekes volt az egyetem után Budapesten borszaküzletben dolgozni, és közvetlenül az emberektől megtudni a borral kapcsolatos kívánságaikat. Egyébként is szívesen ismerkedem, és komolyan érdekel, hogy mit gondolnak a Holdvölgy borokról. Öröm, ha egy csevegős, zsibongós borkóstolón az asztalunk előtt hirtelen csend lesz, mert annyira magukba mélyednek az emberek a kóstolt bortól.

Lelkesen horgászom és nyulakat tenyésztek, mert ki kell tudni kapcsolni hiába a munkám a hobbim. Az aranyos nyuszi tekintetekért pedig kárpótol egy Toszkán nyúlragu. A furmint egyébként nem csak nyúlraguhoz, de nyúlpaprikáshoz is pompásan illeszkedhet. Nagyanyámtól tanultam főzni. Látta, hogy érdekel és tizenöt évesen egy gulyás vagy halászlé elkészítése már nem okozott gondot számomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A cigányság kolonc a nemzeten
2014. augusztus 04. 22:49
sznoborászmaffia apuci jó helyen volt a kárpótláskor, eddig csücsültek a földön, az utóbbi években meg jól kitömte ezeket orbán+unió közös erővel közalkalmazott borászok meg közalkalmazott focisták - majd pofára esnek amikor hirtelen elhúzzák az uniós meg magyar adócsecset a mohó szájuktól
A cigányság kolonc a nemzeten
2014. augusztus 04. 22:46
Jobb lenne nem érteni akarni mindenhez! Nem kellene mohónak, és kapzsinak lenni, mindenből egyedül lehúzni akarni a sápot! Inkább a szakmai alázatot kellene gyakorolni és egyvalamiben felmutatni valamit! A pezsgőkészítést igazán kihagythattad volna a felsorolásodból, te beképzelt, pökhendi ph.sz.
kukagyerek
2014. augusztus 04. 22:02
Én nem tudom ki ez a fiatal borász, de érdekes módon mintha a föld alól bújt volna elő a sok ás vagyonos borszakember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!