Rögvalóság

2014. július 24. 08:56

A Fidesz most éppen bő tíz évvel ezelőtti önmagával, az általa világra segített rendszerrel harcol.

2014. július 24. 08:56
A szerk.
NOL

„Azt a nagybirtokrendszert, amelyet most vissza akar szorítani, maga a Fidesz hozta létre. Ha ez rossz, káros a magyar mezőgazdaságnak, akkor ennek a megszületésénél maga Orbán Viktor bábáskodott első kormányzása idején.

Ekkor privatizáltak ugyanis 12, nagy földterületet művelő állami gazdaságot. Hiába ígértek akkor is fűt-fát, ezek kézen-közön végül nagytőkések érdekeltségébe kerültek. Nekik volt elég pénzük a megszerzésükhöz, üzemeltetésükhöz, fejlesztésükhöz.

A Fidesz tehát most éppen bő tíz évvel ezelőtti önmagával, az általa világra segített rendszerrel harcol. Az a nagytőkés pedig, aki akkor nem szerzett nagybirtokot, vagy nem eleget, a megmaradt állami gazdaságok szocialista kormány alatt történt eladásakor tehette ezt meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. július 24. 17:34
A pesti flasztert még soha nem szántották ekével. A "szerk" most ostoba gondolatokkal próbálkozik. Fiúk! Ezek szerint csak 12 nagybirtok van az országban? Ennyire hülyék nem lehettek!!! Szalonparasztok!!!!!
Box Hill
2014. július 24. 15:36
A zöldbárók rendszere nem Fidesz találmány. De ha az is lenne, felelős kormány nem ragaszkodik egy túlfejlődött kezdeményezése minden formában való fennmaradásához. a kormány szó azt jelenti, hogy a kormánnyal irányt kell változtatni, ha kell. De ezt az elemi dolgot egy Népszabadság újságírónak magyaráznom kelljen? Nincs ott menedzser, aki megkérdezné: kedves kolléga, te biztos vagy abban, hogy amit írsz, az megállja a helyét?
Mich
2014. július 24. 13:58
Persze-persze..., a vörös bárókat és szószólójukat, Gőgös Zoltánt a Fidesz találta ki... és a Disznóképűt a Fidesz tette meg (a minap) az MSZP alelnökévé... ..csak azt nem értem, akkor miért nem tiltakozott a NOL-szerk...?!
llnnhegyi
2014. július 24. 13:26
Kis gazdaságok erősítése nemzeti érdek. Egy liberálbolsevik újságíró ezt soha nem értheti meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!