Sosem fogom elfelejteni azt a felemelő napot

2014. június 16. 09:41

Orbán fontos beszédet mondott, de a legenda, hogy milyen bátor volt, hogy „nekiment az oroszoknak”, egész egyszerűen hamis. Mint ahogy az sem igaz, amit most mond, hogy 20 évébe telt, míg elkergette a kommunistákat.

2014. június 16. 09:41
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Ma 25 éve temették újra Nagy Imrét és mártírtársait. Sosem fogom elfelejteni azt a felemelő napot. Szeretnék arra is emlékeztetni, hogy nem csak Orbán Viktor beszélt a Hősök terén. Szónokolt Vásárhelyi Miklós, Rácz Sándor, Mécs Imre, Zimányi Tibor, Király Béla is.

Azt se feledjük el, hogy nem Orbán volt az, aki a szovjet csapatok kivonását követelte. A Németh-kormány már az újratemetés előtt megkezdte erről a hivatalos tárgyalásokat. Orbán fontos beszédet mondott, de a legenda, hogy milyen bátor volt, hogy »nekiment az oroszoknak«, egész egyszerűen hamis.

Mint ahogy az sem igaz, amit most mond, hogy 20 évébe telt, míg elkergette a kommunistákat. Nem kergetett el ő senkit, kommunistáknak pedig se híre, se hamva. Hacsak nem a saját párttitkár apjára gondol, aki épp milliárdos osztalékot osztott szét...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. június 16. 16:18
Én sem tudnám elfelejteni azt a napot,mikor elhuznál a gulágokra.Ja, és nefeledd magaddal vinni Népszabadságodat,hogy legyen nálad wc papir.Igaz,hogy igy Fletónak nem lesz hű seggnyalója,de ezt a hiányosságot ő megoldja a Vad Vörösbeggyel.
berzsian56
2014. június 16. 15:53
Én, a barátommal a leghátsó sorokban álltam. Melettünk Eörsi István író, aki velünk együtt indulni készült, mikor Orbán utolsónak beszélni kezdett. Először csak néhány tetszésnyilvánítás, később bekiabálásokkal fűszerezett taps. Rossz érzésekkel mentem haza. Öreg "ötvenhatos" barátom, aki ott volt a vegyészek tüntetésén , és a parlameni küldöttségnek is részese volt azt mondta nekem: Irigyellek benneteket, még tíz év kell ahhoz és európai szinvonalon fogtok élni. Én ebben már akkor sem bíztam, eltelt harmincöt év és az egész csak ígéret maradt. Ma már abban sem vagyok biztos, szeretnék e "európai" módon élni.
kukagyerek
2014. június 16. 14:49
"az sem igaz, amit most mond, hogy 20 évébe telt, míg elkergette a kommunistákat." .......... Most mintha igazat mondtál volna Zsóti! A kommunisták nincsenek elkergetve, csak bal és jobboldalra osztódva uralják és fosztogatják az országot. A bamba birkák meg azt hiszik, hogy a két banda ellenérdekelt. Bal-bolsi, jobb-bolsi, egykutya!!!
kálmi
2014. június 16. 14:33
" de a legenda, hogy milyen bátor volt, hogy »nekiment az oroszoknak«, egész egyszerűen hamis." Érdekes! Azt a beszédet mégsem te, Gyurcsány, vagy éppen Bajnai mondta el, hanem Orbán. Hol lapítottatok akkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!