„Hé, magyarok! Látjátok a seggünket?”

2014. május 16. 09:53

Lemaradtunk: Szlovákia totálisan beelőzött minket a pozsonyi GLOBSEC-kel.

2014. május 16. 09:53
Földi Bence
benyóblog

„Láthatjuk, hogy Szlovákiának sikerült egy olyan geopolitikai, energiapolitikai és biztonságpolitikai fórumsorozatot rendeznie, amely évről évre egyre nagyobb befolyásra tesz szert. Jövőre lesz a tizedik alkalom, nem lennék meglepve, ha azon már a világ vezető nagyhatalmai is magas pozíciójú delegáltakkal képviseltetnék magukat. Így például simán el tudom képzelni, hogy a 2015-ös GLOBSEC-en már Angela Merkel, Németország kancellára is felszólal majd.

A szlovák külpolitikának tehát sikerült elérnie azt, ami számunkra csak álom: a semmiből létrehoztak valamit, ami miatt tisztelet övezi őket. Ehhez képest a magyar külpolitika jó ideje nm tud felmutatni komolyabb sikereket — a háromfelé tagolt magyar külpolitika külön megérne egy misét —, még egy ilyen jellegű konferenciát sem. Igaz, próbálkozások vannak: az Antall József Tudásközpont valószínűleg a GLOBSEC kihívójaként kívánt fellépni, amikor decemberben megrendezte a maga biztonságpolitikai konferenciáját, amelyen Kurt Volker volt a legnagyobb név. Majd meglátjuk, hogy tíz év múlva hogy állnak, remélem legalább olyan szinten, mint a GLOBSEC most. Mert országimázs és külpolitikai megítélés szempontjából szükségünk lenne erre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. május 16. 16:48
Ez szlovák? Akkor nagyon patrióta.
balbako_
2014. május 16. 16:17
Kedves szerző! Szlovákia Uniós ország tessék szépen áttelepedni és ott még meg is fizetik, méghozzá Euróval a magyarellenességet. Lesznek ott páran Kinga Gönczova is ott érzi a legjobban magát. Nosza!
narmer
2014. május 16. 14:06
Legjobb tudomásom szerint Szegedre épül egy nagy lézer kutató komplexum, és Budapestre mintha egy nemzetközi rendőr akadémiát szerveznének.De aki az alapcikket írta költözzön Szlovákiába, biztos sokkal jobban érezné ott magát.Utána meg végigmegyünk a határmenti városokban és megkérdezzük mi a jófenéért dolgoznak tótok nálunk amikor otthon nekik sokkal jobb.Hátha rájönnek.( Nem volt cirkuszuk a mETRÓVAL, NEM VOLT CIRKUSZUK A sZIGETKÖZZEL, ŐK CSAK ELVeTTÉK A VIZET, OSZT JÓNAPOT STB)
Corporate Soldier
2014. május 16. 12:20
"Ehhez képest a magyar külpolitika jó ideje nm tud felmutatni komolyabb sikereket" A magyar külügynek ez a legkisebb baja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!