Fidesz-program: bizonyíték, nem ígéret

2014. március 19. 16:58

Biztosan tudható, hogy ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, akkor milyen elvek mentén folytatja munkáját.

2014. március 19. 16:58
Törteli István
Nézőpontok
„A bírálók szerint a Nemzeti Ügyek Politikája – melyet az Országgyűlés kormányprogramként is elfogadott 2010-ben – csak általánosságokat tartalmaz, konkrétumok nélkül. Ugyanakkor a választási program egy átfogó, és sok tekintetben ma is érvényes stratégiai keretet adott, és ad a kormányzásnak. A Nézőpont Intézet elemzéseiből kiderült, hogy a sarkalatos pontok mellett számos konkrét célkitűzés is szerepel a dokumentumban, melyek teljesülése mérhető.

Az eltelt négy év során a kormány következetesen kitartott e prioritások mellett, nem tért le a megkezdett útról. Ennél fogva biztosan tudható, hogy ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, akkor milyen elvek mentén folytatja munkáját: többek között tovább kell támogatni a családokat, erősíteni a kis- és középvállalkozások szerepét, bővíteni kell a foglalkoztatottságot és fenntartható költségvetési politikát kell folytatni. Mi ez, ha nem egy konkrét program?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. március 20. 06:23
Az itt elhangzott gyomorbajos kommentek is igazolják, aki meggyőzhetetlen hülye az is marad. Egyébként szépen folytatják a jelenlegi - nemzetközi szinten is jelentős sikereket elért - programokat és akkor el lehet magyarázni, hogy a GDP, a munkanélküliségi adatok, a kv hiány, az export/import hányad, az infláció alakulása, a rezsicsökkenés miért rossz, bár mindenütt másutt az ilyen adat jó, sőt nagyon jó. Kellemes nyavalygást 2018-ig!
=nessuno=
2014. március 19. 22:12
Nézőpont. A fidesznek '10-ben sem volt programja, hogy később ne lehessen rájuk olvasni. OV annyira berezelt az őszödi hazugság hatásától, hogy nem mert konkrétumokat ígérni nehogy Gyurcsány sorsára jusson. Most sincs program. További légvárépítés a haverokkal eu-s pénzekből.
incze
2014. március 19. 20:19
"Biztosan tudható, hogy ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, akkor milyen elvek mentén folytatja munkáját." ezzel majdnem egyet lehetne érteni, ha az "elvek" szó nem szerepelne a mondatban, az nem kompatibilis a fidesszel és orbánnal. ha kicserélem erre: "Biztosan tudható, hogy ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, akkor hogyan folytatja." akkor nekem 100%-ig stimmel. (mint látható szintén a kompatibilitás okán a "munka" szót is elhagytam, a mondat így tömörebb is lett, érthetőbb is, helytállóbb is.)
Ouroboros
2014. március 19. 20:00
Miért is nincs ez még fönn a tutiblogon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!