Kell-e nekünk még egy Bős-Nagymaros?!

2014. március 08. 19:32

Ott leszünk majd, mint Bős-Nagymarosnál: sokba került és nem épült fel semmi hasznos. Csak drága tanulópénzt fizettünk a hülyeségért.

2014. március 08. 19:32
Brendel Mátyás
Piroslap

A Fidesz itt a választási hajrában két ügyet is elhalasztott, mert túlságosan nagy vihart kavart, ez pedig a német megszállási emlékmű ügye, és a jóval drágább paksi bővítés ügye. Orbán Viktor mindkettőben félt, és meghátrált, és inkább mindkettő a választás utánra halasztotta. Ezzel pedig előállt az a helyzet, hogy az ellenzéktől függetlenül a kormány összehozott egy óriási, és egy kisebb tétet, amiről a választások szólni fognak:

A) Akarsz-e olyan német megszállási emlékművet, mint amilyet ez a kormány tervez?!

Illetve:

B) Akarod-e a paksi bővítést úgy, ahogy ez az Orbán-Putyin paktumban van?

Egy újabb Orbán kormány ugyanis teljesen nyilvánvalóan beleverné az emberek pofájába mindkettőt, amint megnyerték a választást. Ők mindkettőt akarták, akarják, és csak elhalasztották. Nem fogják megváltoztatni a véleményüket, csak, mert választást nyertek. Társadalmi vitát se fognak rendezni. Tehát nyilván mindkettő meglesz a választás után közvetlenül, ha ők nyernek. (...)

Az lesz, hogy ha a Fidesz nyer, a következő ciklusban elkezdi az atomerőmű építését. Aztán pár év múlva olyan nagy lesz az ellenzék népszerűsége, plusz, csatlakoznak a zöld mozgalmak, amelyek addig még erősödhetnek kicsit, és az egész Paks-II. tarthatatlan lesz. Olyan politikai ügy lesz belőle, mint Bős-Nagymarosból: az emberek ebbe fogják belecsatornázni az összes kormányutálatukat. Ha pedig mindez találkozik azzal, hogy ez az egész projekt eleve anno egy diktátor önkényes kis játéka alapján, eleve titokban kezdődött, eleve meg sem kérdezték a  népet, eleve nem volt semmiféle közbeszéd, társadalmi vita róla, akkor úgy fog kitörni mindez az elmulasztott probléma, hogy elsöpri a bővítést. Nem érdekes a nemzetközi szerződés, nem érdekes, a törvény, a majdani kormánynak majd vissza fog kelleni csinálnia. És akkor ott leszünk majd, mint Bős-Nagymarosnál: sokba került és nem épült fel semmi hasznos. Csak drága tanulópénzt fizettünk a hülyeségért.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. március 09. 07:13
Csak megjegyzem, hogy Dunakilitin egy komplett erőművet buktunk, ugyanis a magyar oldalon már fel volt építve minden. Az egídolog, hogy Nagymaros elmaradt, még helyes is szerintem, mert a klozetként üzemelésnek lehettek volna további káros következményei.
Akitlosz
2014. március 08. 23:07
A) Teljesen érdektelen, az ország szempontjából lényegtelen, gumicsont téma. Pontosan ezért is dobta be a fidesz, hogy a kampány ne fontos és lényeges kérdésekről szóljon, hanem 70 évvel ezelőtti történelmi dolgokról, melyektől sem jobb, sem rosszabb nem lesz holnap. B) Áram kell és jobbat még eddig senki nem javasolt. A ráérünk majd 5 év múlva is eldönteni módszer az nem egy komoly alternatíva.
luga
2014. március 08. 22:36
Megmondta a MAZSIHISZ, hogy mit kell nyomatni folytonosan, és most az egész hitközség azt fújja?
tango47
2014. március 08. 21:37
Csak a hibbantak hőzöngenek egy olyan emlékmű ellen, mely az áldozzatoknak állít emléket. Azt meg majdnem mindenki tudja, hogy akkor volt a Paksi erőművel probléma, amikor a franciákat engedték oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!