Irgalmas rendi nővérek járnak hozzám

2014. március 18. 08:17

Irgalmas rendi nővérek járnak hozzám mosni, takarítani, látogat és segít a húgom, az unokaöcsém, és egy kedves szomszédasszony.

2014. március 18. 08:17
Biszku Béla
Blikk

Háborús bűnösként majdnem ötven ember halálát írják a rovására.


Nem értem, miért vádolnak ezzel. Olyat is mondtak, hogy a sortűzre parancsot adtam. 56-ban nem voltam belügyminiszter, éppen a Budapesti Pártbizottság kerületi szervezeteinek újjászervezésével foglalkoztam, nem voltam a karhatalomban. Miért nem beszélnek arról, amit a Budapesti Pártbizottság ellen tettek a felkelők? Apai jó barátomat, Mező Imrét – fehér zászlóval a kezében – mellettem lőtték hasba. A szerencsétlen kiskatonákat meg felhúzták a fára.

Érték atrocitások, amióta megvádolták?

Azt sem értem, hogy mivel vádolnak. Nem köptek le az utcán, nem támadtak rám, sőt, akik felismernek – leginkább idős emberek –, azok közül sokan odajönnek hozzám, kezet ráznak velem, és jó egészséget kívánnak.

Fél attól, hogy elítélik?

Nem félek. Az ellenem indított eljárást igazságtalanságnak tartom, és – az időzítés miatt – figyelemelterelésnek az embereket érintő problémákról. Remélem, nem kell börtönbe mennem, de ha mégis, akkor emelt fővel teszem. (...)

Ki gondoskodik önről?

Irgalmas rendi nővérek járnak hozzám mosni, takarítani, látogat és segít a húgom, az unokaöcsém, és egy kedves szomszédasszony. De magam mosogatok, az apróbb házimunkákat még el tudom végezni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. január 15. 14:00
semmi gond, eztán majd irgalmatlan fivérek váltják az irgalmas nővéreket.
kispufi
2015. január 15. 14:00
engem azért kielégítene, ha legalább zuroff belehalna :-)
kispufi
2015. január 15. 14:00
húbazmeg, az a mocskos pofájú, felfuvalkodott vértahó primitív marosán azért minimum egy lincselést megérdemelt volna, ha valaki még évtizedek múltán is bicskanyitogató, hát ez a hamisítatlan bolsiprolisöpredék ezer százalékig.
balbako_
2014. április 02. 11:46
Civilizált országban ez az ember már régen megérett volna a bitóra. Ha nem hazudik - ennek kommunista esetében nagyon komoly esélye van - a nővérek cselekedete az egyház erejét mutatja, de a bűnt meg kell torolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!