Az elmaradt közvetítések olimpiája

2014. február 25. 19:02

Előtérbe kerültek a „nemzeti” olimpiák, ha szigorúan csak arra a dobozra gondolunk, amit egykoron televíziónak hívtunk. Ami csak azért érdekes, mert ha a sportot globálisan szemléljük, pont az ellenkezője figyelhető meg.

2014. február 25. 19:02
Szabó Gábor
Szabó Gábor
Magyar Narancs

„A sport az elmúlt évtizedekben nemzeti volta mellett nemzetközivé is vált. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy akiket inkább egy sportág érdekel, mint az, hogy szorítson éppen az övéiért a negyeddöntőben, az olimpián, az ebben a rendszerben nem nagyon fogja megtalálni a számítását. És ez nem azért van, mert a Magyar Televízió sokak szerint keveset mutatott meg a téli olimpiából, a helyzet pontosan ugyanez lesz majd Rió idején is, amikor a mostaninak a sokszorosa lesz a műsoridő.

De azt a dilemmát, hogy most akkor mi menjen élőben, a mi fiunk vagy a férfi 10 000 méter, azt a nagyobb műsoridő sem oldja majd meg. Azt csak több csatorna tudná. De azt elvárni, hogy egy köztévé több csatornáját egyszerre az olimpiának szentelje, talán túlzás volna. Olyan túlzás, mint az, hogy az Indexen Szocsi idején azt reklamálták, hogy miért nem megy az északi összetett csapatverseny élőben a híradó helyett.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a hasonló reklamációk java része ne lett volna éppen jogos. Mint ahogyan említettem, ez az olimpia a hiányról szólt többek között. Arról a hiányról is például, amit a mindössze 150 órás közvetítés okozott. Viszont ez a hiány bizonyította be talán egyszer és mindenkorra, hogy a magyar emberek ugyanúgy kíváncsiak a téli olimpiára, mint a nyárira.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. március 06. 12:49
Senki sem tiltotta meg a Diginek és a Sport tvnek, hogy pályázzon, ha már ennyien néznék, és ennyire népszerű ...
kamasuka
2014. március 06. 12:49
Lsd. 2006-os foci vb az rtlen ...
cserenkov
2014. március 01. 18:44
Szerintem az egyik legjobb, legfelkészültebb sportriporter itthon, perpillanat.
rocksztar
2014. március 01. 18:44
miatta nem tudok egy grand slam-et se élvezni, olyan orrhangon kommentál(+hülyeségeket beszél), hogy csak felidegesítem magam rajta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!