Magyarország nagy, össznemzeti Békemenetelése a keleti szakadékba

2013. november 04. 14:39

Keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét.

2013. november 04. 14:39
Brendel Mátyás
Piroslapok

„A Fidesz erősödésének oka kissé tömören fogalmazva bizony a kelet felé tartás. Az a helyzet ugyanis, hogy Magyarországról bebizonyosodott, hogy mélyen keleti ország. Elnézést a kivételtől, akik pár százalékot alkotnak.


Mert keleti az a mentalitás, sőt, a kádárizmusból is ered, amely megelégszik azzal, ha a kormány csökkenti a rezsijét. Miközben a kormány politikája miatt az ország gazdasága hanyatlik, ez nem érdekli a stockholm szindrómás magyart, mert amíg a rezsijét csökkentik, addig ő jól van. A nyugati mentalitás az lenne, hogy annak örülök, hogy olyan jól megy a gazdaság, olyan jól megy a vállalkozás, olyan jó fizetést tudok kapni, hogy ki tudom fizetni azt a rezsit, nem kell nekem alamizsnát adni!

Ugyanez a sztyeppei magyar nomád felháborodik, amikor háromszáz forintot kellett fizetnie egy szolgáltatásért, amelynek sokkal több az ára. Ez a pusztalakó magyar ez nem tud arra büszke lenni, hogy konkrétan is letesz valamit az asztalra konkrétan azért a vizitért, amelyet konkrétan igénybe vesz, és így konkrétan számon kérhetné a szolgáltatás minőségét. Mellesleg ugye ugyanez a vizitdíj korlátozta volna az »úgyis ingyen van, menjünk csak el az orvosi rendelőbe kicsit trécselni« szintén keleti mentalitását. Ja és ugye azóta legalizálták a hálapénzt, ahol sokkal többet illik fizetni. Na b+, megérte?!

Keleti az a szittyamagyar, akit rá lehet venni egy kalandozó háborúra az EU ellenében, és ki lehet ezzel szúrni a szemét, miközben a kormány olyan gazdaságpolitikát folytat, amely az egész országot a szakadékba viszi. S a sírt, hol nemzet süllyed el, az EU veszi körül. Lassan mindenki leköröz minket a régióban, és minden szempontból.
És keleti a kereszténykedés is. Keletről jött a vallás, keleti rabszolgáknak alakították át a vallást a Római Birodalomban. Lehet, hogy pár száz évig a kereszténység volt a nyugatiság, de ma már nem az. Ma már ócska és elavult. Különösen ez a »semjénizmusos« formája.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. november 05. 01:03
Nem találsz fogást Orbánon, mi? Szar lehet neked... :)
Messire
2013. november 04. 23:46
Konkrétan tehetségtelen pöcs vagy. A kultúra bölcsője a kelet.
Nemhivo
2013. november 04. 21:40
...teljesen igaza van Brendelnek... ..a Békameneten az érettségizett németné, és a balogh lelkész úr portréja alatt menetelők "kádárapánkat" "orbánapánkra" tudta cserélni... Ez u.az a népség, ...amelyik 57 Május 1.-én milliós szimpátia tüntetéssel legitimálta kádárt...
quetzal
2013. november 04. 21:01
Ennek a figurának az irományából jól látszik, hogy milyen torz agyrém születik az Orbán iránti gyűlölet és a korlátolt, ostoba kliséket szajkózó, hamis történelemszemlélet keresztezéséből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!