Az előválasztások legigazságosabb elosztási sémája

2013. augusztus 28. 09:06

Én ugyanakkor becsülöm Bajnait, amiért zászlót bontott. Nem tudta megcsinálni, de megpróbálta.

2013. augusztus 28. 09:06
Brendel Mátyás
Piroslap

„Én ugyanakkor becsülöm Bajnait, amiért zászlót bontott. Nem tudta megcsinálni, de megpróbálta. Senki nem próbálta meg a nagy összefogást igazán megcsinálni, illetve nem jutott benne ennyire messzire el. Azért Bajnai több hónapig el tudta hitetni sok emberrel, hogy meg tudja csinálni, és valami maradt ebből az összefogásból, és szerintem még össze is jöhet a végére, sőt, le is győzheti Orbánt. Csak ebben Bajnainak már nem lesz az a megváltó szerepe, mint amilyet akart. Bajnainak be kell látnia, hogy csak erre volt képes, ez most erre volt elég. Ahogy Gyurcsány belátta, hogy a DK-t nem sikerült pár százalékos pártnál nagyobbra építeni, és emiatt szép szerényen is viselkedik, annyi részt kér, amennyi teljesítményt le tudott tenni az asztalra. Bajnai elegánsan távozhatott volna a porondról úgy, hogy lemond a miniszterelnök-jelölti szerepről, cserébe kér az E14-nek egy pár extra befutó helyet, és aztán ízlésének megfelelően miniszterkedik vagy képviselkősködik egy kicsit, vagy nem. Ezt a lehetőséget elmulasztotta.

Továbbra is méltányolandó azonban az, amit Bajnai elért, és méltányolandóak az E14 szempontjai. Ami az MSZP legutóbbi javaslatában nem látszik, hogy az E14 egy nagyon is jogos igényének eleget tennének. Az MSZP javaslata szerint mind a 106 körzetben legyenek előválasztások. Mivel mást nem tisztáztak, az ember alapból azt gondolná, hogy a nyertes jelölt legyen az igazi jelölt a választásokon. Ez azonban tudjuk, hogy a »the winner takes it all« jelenség miatt a vesztes pártnak nagyon kevés, nem arányos jelöltet jelent. Ad abszurdum 51 százalékkal ugye minden körzetet lehet vinni. Ugye pont ez az igazságtalanság jellemző a Fidesz választási rendszerére. Ne csinálja az MSZP már azt, amit a Fidesz csinál!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2013. augusztus 28. 11:08
"Én ugyanakkor becsülöm Bajnait, amiért zászlót bontott. Nem tudta megcsinálni, de megpróbálta." Ugyanmár! Lófszt Nagymama.:-) Ha máskor nem , de 2014-ben felismeritek , ti maffiabaloldaliak, Ti dilettáns amatőrök, hogy csak ENNYI a támogatásotok. A többi csak a "szar habosítása". Már néhányszor leírta!. Az, hogy a polgárok között, sokan höbörögnek, nem jelenti azt- hogy "most megint mi jövünk , Ati!" Nem Ti már- soha többé nem jöttök!!!! Elég az elmúlt húsz éves teljeítményetekből!!! A gazdag országokban is, hőbörög a nép- de tudja, hogy kikre NEM fog szavazni sohasem. "Toronymagasan vezet a fidesz- a választók legalább fele kormányváltást akar." Na erre varjatok gombot! A megoldása a rejtvénynek: - EZ A BALOLDAL NEM KELL A KUTYÁNAK SEM! Egyébként- minden ellenzéki hazudozás, és becstelen belföldi-külföldi propaganda ellenére, a polgári kormány eddigi teljesítménye, kimagaslóan jó. Még akkor is ha a vörösnáci kommentelők- három év alatt követelik azt, hogy kolbászból legyen a kerités. De- az előtte megtörtént nyolc évről ,az ámokfutásukról- az IMF hitelfelvételről szemérmesen hallgatnak. Miért???? Drukkolok a baloldalnak, hogy egy orbitális 2014-es választási vereséget szenvedjenek - mert ez -jó lesz nekik is, legalább arra, hogy a romokon egy új szocdem irányzat ,- hiteles új emberekkel, kialakuljon!!! Kell nektek ez a 2014-es vereség- kedves baloldaliak- mert még mindig a Későkádári maffiabaloldal és azok gyerekei viszik a primet, köztetek. Igen. Az jó lesz az országnak is. Egy igazi szocdem irányzat.
lalinagypapaa
2013. augusztus 28. 10:41
Tévedés aszt sugalni,hogy a rejtőzködök baloldaliak.A népszerűség nem szakmaiság az országnak nem népszerű vezetőre hanem konfliktusokat megoldani képes vezető kel!!!
GV0917
2013. augusztus 28. 10:41
A "zászlóbontó " ifjú hőst becsüli a szerző. Ugyanakkor sajnálja is! Mert letörött Gordon zászlaja, Zöld mezőben egy bús liba!"
puszika
2013. augusztus 28. 10:04
"Gyurcsány belátta..... és emiatt szép szerényen viselkedik...." Gyere le a Holdról Miki!Közelebbről a valóságot fogod látni,és győzelmi reményeiddel is felhagysz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!