Az előválasztás az elvett első választási forduló pótlása

2013. augusztus 25. 11:46

Ha én volnék az MSZP és az Együtt2014, akkor egy olyan első fordulót csinálnék, ahol a DK is induljon, és ha az LMP akar bármiféle összefogás, ők is indulhatnak.

2013. augusztus 25. 11:46
Brendel Mátyás
Piroslap

„Az ellenzéki megmondóemberek fanyalognak. Ez valami új, ilyen még nem volt, ezért félnek tőle. »Értelmiségiek«, akik úgy látszik, nem látnak ki a maguk kis korlátozott világából. Ilyen még nem volt Hajdúborzasztón, ilyet még nem láttak, tehát félnek tőle. (Olyan »csúcsértelmiségiek«, mint: »Török Gábor lejárt lemez«, »Örülünk, Vincent, van Blog!?«, stb.)

Van persze egy igen nyomós okuk ellenezni az előválasztásokat. Ez pedig az, hogy nem éppen MSZP-sek, és attól tartanak, az előválasztást az MSZP nyeri. Én magam sem vagyok az MSZP fizetett bértollnoka. Én nagyon örülnék, ha Magyarországon a pártstruktúra úgy alakulna, mint Németországban: hogy több jelentős közepes párt van, amelyik többféleképpen köthet koalíciót, és valódi pluralitás van a választásokon. Szerintem jó volna, ha Magyarországnak volna liberális, normális jobboldali és normális zöld pártja. Jó volna, ha ezek tíz százalék fölött volnának. Jó volna, ha a Fidesz nem vezetne ennyivel, és az MSZP nem magasodna ennyire ki az ellenzéki mezőnyből. De kérem, a harmadik útnak, a kisebb pártoknak itt volt sok-sok évük, és nem sikerült növekedniük. Az LMP, a DK, és az Együtt2014 sem lett középpárt. És ez nem az MSZP hibája, ezt a szavazók ezek szerint így akarják. És akárkinek is hibája, most már ez így van. Ezt kell elfogadni, ebből kell dolgozni. (…)

Ha én volnék az MSZP és az Együtt2014, akkor egy olyan első fordulót csinálnék, ahol a DK is induljon, és ha az LMP akar bármiféle összefogás, ők is indulhatnak. Ez már semmibe nem kerül. Ha lejátszanak egy ilyen első fordulót, akkor a kész tények ott lesznek mindenki előtt, és lehet egy ugyanolyan egyeztetést csinálni, mint anno a két forduló között. Azt is pontosan lehet majd látni, hogy a DK-nak és az LMP-nek hol mennyi az ereje, velük is lehet tisztességesen egyezkedni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. augusztus 25. 16:37
B(után)rendel Akkor már mind (ki is tudja most mennyi hivatalosan bejegyzett párt van) vegyen részt benne!! Ezzel vakarja az ellenség visszahozni a két fordulót???
velazkez
2013. augusztus 25. 16:28
"Ha én volnék az MSZP és az Együtt2014, akkor egy olyan első fordulót csinálnék, ahol a DK is induljon ..." meg Menyus a szomszédom erdélyi kopója ! Szebb, faszább kiállású bármelyik jelöltnél,hogy tenger esze van az nem vitás, (Gordont is zsebrevágná a szegény Attist meg...) remek politikusi érdekérvényesítő képességgel rendelkezik, az utcánkat is nagyszerűen eligazgatja,új úri allűröket megválasztása esetén nem fog fölvenni... Már vadászik !
hátakkor
2013. augusztus 25. 16:01
"Szerintem jó volna, ha Magyarországnak volna liberális, normális jobboldali és normális zöld pártja. Jó volna, ha ezek tíz százalék fölött volnának" Alakítsatok ilyeneket! Nem írogatni kell!
jégecet
2013. augusztus 25. 15:07
Volt szerencsém régebben egy másik blogon (no, nem a Piroslapon, mert ott nem lehet) Brendelmatyihoz. Jaj nektek, ha beregisztrál ide. :DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!