Devizahitelesek az út szélén?

2013. július 29. 14:12

Csakis a Matolcsy György vezette Nemzeti Bank devizatartalékának segítségével lehetne megoldani a devizahitelesek problémáját.

2013. július 29. 14:12
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„Itt a legújabb, a Bankszövetséggel vitt tárgyalásokon még formálódó újabb kormányzati intézkedés, amely szociális szempontokat próbál egy nyilvánvalóan pénz- és banktechnikai baj orvoslásánál érvényesíteni. Erre látszik utalni legalábbis, hogy a miniszterelnök nem általában a devizahitelek, hanem csupán a lakáscélú ilyen kölcsönök kivezetésének feladatát adta ki az illetékeseknek. Pedig, miként azt az említett műsor szakértői is pedzegették, szociális szempontokat valóban és igazságosan érvényesíteni csakis a hitelszerződések egyedi vizsgálatával lehetne, ám azok nagy száma miatt erre nyilvánvalóan nincs lehetőség. Vagyis a devizahitelek mérge továbbra is velünk marad, mérgezi a társadalmi békét anélkül, hogy az egyetlen és igazán célra vezető megoldást kínálná.

Az pedig csakis egy valóban radikális lépéssel, valamennyi devizahitel forintosításával lenne elérhető, mégpedig a Matolcsy György vezette Nemzeti Bank devizatartalékának segítségével. Saját számításaink szerint erre a mostani készlet ötödénél is kevesebb része elegendő lenne, cserébe természetesen azért, hogy az ügylet immár forintban kiszámolt terheit mindhárom fél, tehát bank, adós és állam a valódi felelősségének arányában viselné. Utóbbi dolgában amúgy közmegegyezés látszik formálódni a harmadolás elfogadásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fici7
2013. július 29. 20:03
Gyurcsány-Bajnai maffia kormány fegyverrel kényszerítette a FIDESZ vezetést hogy deviza hitelt vegyenek fel. Saját maguknak valamint az általuk vezetett önkormányzatoknak is vettek fel ilyen hiteleket. Akkor kellett volna dumálni hogy ez nem jó, veszélyes. Utólag én is okos tudok lenni.
Toportyán tiszteletes
2013. július 29. 19:05
Miért nem elég a spekulánsok és a csókosok kimentése?Ja hogy laknak itt magyarok is kedves bértollnok...Addig nem volt ez téma míg nem közeleg a választás és kevés az 1 milka birka...Ritka aljanép ez a narancsmaffia.
kjkj945
2013. július 29. 16:30
http://galeria.velvet.hu/sztori/2013/04/23/lanyok_az_ut_szelen/ http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/kurva-nenik-3-tol-5-ezerig-szaxi-es-komplett-a-3-as-ut-menten-304245 http://www.mommo.hu/media/Tarolnak_a_bankok http://www.heviz.us/heviz-hirek/gyerek-prostik-a-balaton-parton-iskola-helyett-az-ut-szelen
népnemzet
2013. július 29. 15:39
Szólt a Michnainak a retyerutyája, ez a Pleischinger gyerek (amúgy Matolcsy a főnüökét a jóból a jobba is követő fogdmegje): "ejnye te Attilám, a sok súgásért cserébe kellene már egy kis sajtóhuzat, hoigy megvalósítsok régi álmunk, és seggére verhessünk az MNB botrányosan magas devizatartalékának." Mire a a megszólított hű sajtókomornyik: "Jawohl, Herr Hauptbahnhofführer, már írom is!" És legott rittyentett egy újabb baromságot. A HV, pedig - mit tehetne mást annyi alamizsna elfogadása után - készséggel leközölte. Siralmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!