Snowden a Föld körül. Hawaiiról Nicaraguába.

2013. július 08. 17:25

Érthetetlen, miért vált ki ekkora hisztit, ha kiderül, hogy már titkosszolgálatok is gyűjtenek információt adatfelhő-halászattal.

2013. július 08. 17:25
Megalomán Mongúz
Tutiblog

„Bármennyire is hihetetlen, az nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot és épp ezért nem is érdekli a titkosszolgálatokat, ha valaki péniszpumpát rendel online, tüntetést szervez a GMO cégek ellen a portugál halászati minisztériumnál vagy posztmodern darabban kívánja bemutatni egy homoszexuális zsidó kamasz és idősödő arab szeretője közötti kapcsolat kialakulásának kulturális és generációs gátjait. Nemzetbiztonsági kockázat az, ha valaki robbant, eltérít, idegen országoknak kiárusítja hazáját, stb.

Egyszerűen érthetetlen, miért vált ki ekkora hisztit, ha kiderül, hogy már titkosszolgálatok is gyűjtenek információt adatfelhő-halászattal, illetve annak bányászatával (adatokat csak ilyen iparágakban lehet hasznosítani, pl. adat-kohászatról még nem halottunk), nem csak nemzetközi óriáscégek, marketing ügynökségek és HR specialisták. Szóval tessék végre megnyugodni, vagy ha hisztizni méltóztatik, tessék gyújtogatni egy jót (többek között) a yahoo vagy a bing székháznál is, de persze kezdhetik rögtön minden adathalászat alfahímjével a Facebookkal is!

De ez még mindig csak a felszín karcolgatása, ugyanis provinciális kis vadkeleti életünkre még ezek kis csak elhanyagolható hatással vannak. Fontosabb aspektusa az ügynek, hogy a Jobbik szerint nekünk kéne menedékjogot adni Snowdennek, hogy aztán a mi Nemzetbiztonsági Bizottságunk szedhesse ki belőle, mit tud az NSA Magyarországról. És persze »Amennyiben a Fidesz vezette diplomácia elzárkózik ettől, úgy felmerül a kérdés: a kormánypárt vajon mivel és mennyiben járult hozzá, hogy magyar emberek személyes adatai, magánlevelezései az Egyesült Államok hatóságainak birtokába kerüljenek« Persze ez is csak annyiban fontos az ügy szempontjából, hogy megint kiröhögtük idióta zsebnáciainkat. Menedékjogot adjunk mi, akiknek aláírt kölcsönös kiadatási egyezménye van az USÁ-val, és amúgy is törekszünk jó transzatlanti kapcsolatokra? Elmés!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2013. július 09. 10:01
Még kiderül, hogy itt a kommunisták az igazi sztárok...
duzur
2013. július 08. 20:03
Majd mindig bejön az a szkeptikus elméletem, hogy jóformán senki se különb a deákné vásznánál...
duzur
2013. július 08. 19:46
Lassan leolvad a nagy felháborodás abban a vajban ami a többi tikos szolgálat fején van... Mekkora pech, hogy nem lehet tovább már exkluzív csak az amerikaiakon lovagolni...
a dohányárusító DROGKERESKEDŐ
2013. július 08. 18:28
tudjátok, tojáshéjas seggűek, még negyedszázada is a titkosszolgálatok az egymással/egymás kormányával való játszadozásból kihagyták a hétköznapi kisembert a hidegháborús világrend kései éveiben normálisabb életet lehetett élni* mint a mai globális demokráciában persze a "kerítésen belüli" ideológiai vonalasság és az ezt eszközül használó helyiérdekű diktatúrák nem boldogították az embereket, de a nagyvilág nem a fenyegetést hanem a kitörési lehetőséget jelentette
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!