Cselekedjünk, ahogy lehet!

2013. július 30. 10:12

Korea csak egyszerű „lőtér” volt, ahol egymást tesztelte a három nagyhatalom, és ez a lőtér kis híján az egész világot berobbantotta.

2013. július 30. 10:12
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Orbán Viktor Tusnádfürdőn tartott előadásait mindig nagy figyelem kíséri, és ez ezúttal sincs másként. Az általa most vázolt dilemma, amelynek különböző rétegeit gyakran érintette már, a maga teljességében jelent meg előadásában. Az ország »birodalmi« függése, az ezt kiszolgáló »pénzszivattyúk«, valamint a kifosztást mérsékelni képes nemzeti nagytőke, illetve a magyar »multik« hálózatának kiépítése a legfőbb elemei e kérdéskörnek.

A dilemma jobb megértéséhez egy időben és térben távoli történetet kellene áttekinteni, amelynek most sajátos aktualitást ad egy hatvan évvel ezelőtti esemény. Akkor ért véget ugyanis a koreai háború, amely az első nukleáris világháborúval fenyegető összecsapás volt Amerika, Kína és a Szovjetunió között. Maga Korea csak szerencsétlen és vétlen áldozat volt ebben a játszmában, azt is mondhatnánk, egyszerű »lőtér«, ahol egymást tesztelte a három nagyhatalom, és ez a lőtér kis híján az egész világot berobbantotta. A cinikus és gátlástalan háborút a még cinikusabb és gátlástalanabb béke követte, pontosabban egy hatvan éve tartó fegyverszünet.

És persze a megvezetett világ ma is bambán asszisztál ehhez a folyamatos színjátékhoz. Témánk szempontjából igazán fontos mozzanat azonban Dél-Korea. A háborút követő évtized során, ezt ma már kevesen gondolnák, Dél-Korea nyomorúságosabb helyzetben volt, mint Észak, ahová az emberi és természeti erőforrások nagyobb bősége szakadt, mint Délre. Ráadásul a társadalmi, gazdasági, politikai elitek, akik a legprimitívebb kollaboránsok voltak, brutális diktatúrájukkal gátlástalanul fosztogatták tovább saját népüket. Ne legyenek illúzióink!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sovereign
2013. július 30. 11:14
Bogár teljesen fidesz-segnnyaló lett. Nem Korea apélda, hanem SZÍRIA. amelyben hiába akartak 'color revolution'-t csinálni, szégyenszemre megbuktak szánalmas próbálkozásukban. Teáh az USA ('A Nyugat') hatalmának is vannak határai. Pontosabban: most készül véglegesen összeomlani a nyugati forradalmi terrorista puccskísérlet. De ezt Bogár nem hajlandó észrevenni, helyette összevissza baromságokat hadovál.
pedroamigo
2013. július 30. 11:04
Dél-Korea. Hm. Úgy rémlik 40% a diplomások aránya ami masszívan nő. A NER nem éppen erre megy. Biztos az már annyira keletre van, hogy az már nyugat...;)
Békemenet
2013. július 30. 10:45
Igaza van Laci bácsinak most is. Laci bácsi már rég megmondta, az alsó jövedelmi harmadnak el kell engedni a kezét, az út szélén kell hagyni. Velük már semmit sem lehet csinálni, ők a roncstársadalom részei. Ugye milyen érdekes, ha a szavakat a valódi értelmükben tekintjük? Roncstársadalom, roncstelep, roncs = hasznavehetetlen kacat Szóval arról van szó, hogy gy hasonló értelmű megjegyzéssért csúnyűn megtámadták szegény professzor urat, pedig ő csak kimondta az igazságot. Az igazság pedig, hogy KURVA SOKAT KELL DOLGOZNI amíg az államadósságot kifizetjük. Olyan ez mind a 40 évi vándorlás. Csak akkor sikerül, ha hiszünk Orbán Viktorban (drukkolunk neki!) és az általa vezetett Fideszben. Akkor is kifizetjük az államadósságot, ha beledöglünk. Ezt kell mindenkinek szívébe vésnie.
OberEnnsinnen
2013. július 30. 10:40
Nyilvánvaló, egyszerű tétel: Magyarország jövőjét az dönti el, Magyarország a magyaroknak dolgozik a jövőben, vagy Magyarország NEM a magyaroknak dolgozik a jövőben. Ez az a pont, ahol a magyar pártpolitikának színt kell vallania. Szerencsére a "színvallás" 3 éve nagyobb lendületet kapott - lásd az SZDSZ felszívódása -, de messze még az optimális állapot. Márcsak azért is, mert mint a felszívódás értelme mutatja, máshol kezd hatni e vírus is. A többi - pl. a vörös - mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!