Ugar: magyar termék

2013. június 26. 09:52

Ne legyenek hazafias szempontjai, amikor vásárol, mert azzal nemcsak magának, hanem a hazájának is árt.

2013. június 26. 09:52
Révész Sándor
NOL

„Ne legyenek hazafias szempontjai, amikor vásárol, mert azzal nemcsak magának, hanem a hazájának is árt. Ezt javasolnám a kedves olvasónak. Ha kellene. De nem is kell. Nemrég nyilatkozta nekünk az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének titkára, hogy felmérésük szerint az élelmiszer-feldolgozó cégek 99,8 százaléka nem fogja használni a termékeredet logót, mert tapasztalataik szerint a vásárló az árat és a minőséget nézi, a nemzeti trikolór nem érdekli.

A kormány azonban képes újabb uniós eljárást magára rántani, hogy kikényszerítse a hazai, hazaibb és leghazaibb termékek megkülönböztetését, és erre a leghazaibb termékek termelői egyáltalán nem rohannak magukra nyomtatni a trikolórt, mert az a vevőiket úgysem érdekli.

És ne is érdekelje. A vásárló legyen minél megbízhatóbb mérce, vásároljon tudatosan az ízlése és az ár-érték arány szerint, vizsgálja meg gondosan azt az árut távlatos egészségügyi, környezetvédelmi szempontok szerint, az eredetmegjelöléssel meg ne foglalkozzon. A hazai termelőnek van egy csomó előnye. Kisebb a szállítási költség, hazai áron kap munkaerőt, jobban ismeri a hazai ízlésvilágot, szokásokat, adminisztrációs mechanizmusokat, jogszabályi kiskapukat stb. Akinek ennyi versenyelőny nem elég, az bukjon el. Ki gondolja komolyan, hogy hosszabb távon fönntarthat cégeket hazafias hevület?! Csak az állam tarthatja fenn őket a mi adónkból osztogatva kegyeit, s szaporítva a kegyencek számát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
racer
2013. június 26. 14:28
Fődbuta vagy te, Révész....
kjkj945
2013. június 26. 13:52
http://www.youtube.com/watch?v=o9mdAF1aj4E Kharón !!
müller
2013. június 26. 11:51
Én se vásárlok rossz minőséget drágán, legyen az bármilyen termék, ellenben igenis törekszem rá, hogy ha lehet, akkor hazait vegyek: zöldséget, gyümölcsöt őstermelőktől veszem (pl. krumpli vagy almát, kiváló minőségben, és tavaly az áruházi áraknál 20-50 forinttal olcsóbban), mindig ugyanannál a hentesnél vásárolok (saját sertéstelepe van és marhákkal is foglalkozik), tejtermékeket meg többnyire az utcát járó tejes autónál veszek, amik konkrétan egy három faluval arrébről származó tejgazdaságból származnak. Ez nem nacionalizmus, egyszerűen a legtöbb szempontból megéri úgy vásárolni, hogy közvetlenül a termelőtől jön az áru, mintsem hogy kis- és nagykereskedők végeláthatatlan és követhetetlen során a fél világot keresztülutaztatott terméket vásárolnánk. De mondhtanék egy másik példát is: 3 éve vásárolni szándékoztam egy 80 centis Samsung LCD tévét, ami a Media Marktban kereken 109.990 Ft-ért volt kapható, én ellenben inkább egy kalocsi székhelyű kis családi vállakozás webáruházától rendeltem meg ugyanazt a C530 típust, amiért aztán házhozszállítással, beüzemeléssel, egy ajándék HDMI kábellel és egy ezres borravalóval együtt fizettem 102.000 Ft-ot (ennyit arról, hogy hol vásárolnak a "hülyék"...)
puszika
2013. június 26. 11:42
Te kisfiam, biztosan a szart veszed mert az olcsóbb. Nem Révészkém,mint mindíg most is téjékozatlan vagy. Ime: A magyar vásárlók egyre nagyobb hányada magyar terméket keres és vesz. Olvassa a cimkéket,a tartalmat,azt hogy honnan származik a termék. Ha nem téged küldenek a családból vásárolni,akkor miért pofázol hülyeségeket? Menj már egyszer el egy üzletbe,figyelj alaposan.Aztán írd meg,de a valóságot ám!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!